Коалицията е във война - Любомир Каримански завежда дело срещу вицето Асен Василев

Ива Митева подчерта, че от ИТН стоят твърдо зад кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ

Любомир Каримански
Любомир Каримански Източник: ИТН

Любомир Каримански ще заведе дело срещу вицепремиера Асен Василев, тъй като се чувства засегнат от думите му, каза Ива Митева от ИТН пред bTV. 

 

"Вчера в едно радио един вицепремиер си позволи да каже, че господин Каримански е сложил подписа си с под документ, с който са откраднати 1 милион лева от служител на банката. Не може така да се хвърля кал върху хората. Не може с такава лекота това да се прави и затова е съдебната ни система. Надявам се тя да даде отговорите на всички въпроси", отбеляза Ива Митева. 

 

Ива Митева, ИТН
Ива Митева, ИТН Източник: Zonanews

Бившият председател на НС в 45-то и 46-то НС потвърди това и пред БНР. Митева съобщи, че Любомир Каримански ще предприеме действия, за да си търси правата по съдебен ред във връзка с обвинения за "поставен от него подпис под един документ".

 

Тя подчерта, че от ИТН стоят твърдо зад кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ: "Виждам паника в коалиционните партньори и това не е добър знак. Този гняв, който виждам в тях, е знак за слабост".

 

"Позицията ни е категорична и няма да оттеглим нашия кандидат за управител на БНБ. ... Явно има нещо друго в поста на гуверньора, за да има такова фиксиране в него. ... Искаме да разберем какъв е залогът, а не да ни се обяснява, че г-н Каримански нямал безупречна репутация. Това е субективен критерий. Разбрахме, че другият кандидат е бил управител на "Пирин голф", дали той има безупречна репутация?".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени