Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите и предупредиха, че това е "последният шанс" за демокрацията в България

Единствено ГЕРБ може да е следващият мандатоносител, каза лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

Спазвайки обещанието си, че ще се регистрират в последния ден, от коалицията ГЕРБ-СДС внесоха изборните книжа с 9999 подписа в Централната избирателна комисия. Предсрочните избори са на 27 октомври. Представители бяха зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев, административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов и лидерът на СДС Румен Христов.

 

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews
Румен Христов, СДС
Румен Христов, СДС Източник: Zonanews

"Нашите послания и в предизборната кампания ще бъдат такива, каквито до момента сме водили. Те са свързани с проблемите на хората, всекидневно умножаващи се, към тях добавяме безводие, огромни проблеми на инфраструктурата, както и нашето позициониране във външнополитически план", заяви пред медиите Георг Георгиев. 

 

"Встъпваме в изборите с огромната отговорност и със съзнанието, че сме монолитна, мощна и силна партия. Единствено ГЕРБ може да е следващият мандатоносител. Времето, в което държавата можеше да се управлява от експерименти, отмина", каза лидерът на МГЕРБ.


От своя страна Томислав Дончев допълни, че посланията на кампанията им ще бъдат такива каквито са били и до момента.

 

"Влязохме в някакво политическо перпетуум мобиле на политическия скандал. Политическата система и държавата е в системен разпад. Докато партиите се занимават с вътрешните си вражди, те не могат да допринесат за политиката. Имаме нужда от разговор, и резултатите, не от изборите, а на това, което може да се случи след изборите, зависи от кампанията - дали ще продължим както досега, или по малко по-различен начин. При неуспех на следващото Народно събрание да излъчи нормално работещо правителство, гласовете срещу парламентарната демокрация, ще станат по-силни", смята Томислав Дончев.

 

Като политически егоизъм и късогледство, определи Дончев нежеланието на другите партии да преговарят и да са в коалиционно управление с ГЕРБ и допълни, че всички партии трябва да преодолеят егоизма си.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени