Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за вота: Имаме амбицията да сме първи

За последно бяхме в американското посолство преди седмица и никой не ни е натискал за нещо. Ние не работим под натиск, отбеляза още Дончев

Народно събрание в бившия Партиен дом
Народно събрание в бившия Партиен дом Източник: Zonanews

"Най-важно е България да излезе от цикъла на парализа. Ние имаме амбицията да бъдем първи, което значи да водиш страната напред. България има нужда от това", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, след като от коалицията подадоха необходимите документи за регистрация за явяване на изборите на 2 април.

 

"Политиката трябва да се превърне не в технология на перманентен скандал, а в публична среда, която е в състояние да произвежда решенията, защото България е заобиколена от много бури, самата страна е изправена пред кризи и предизвикателства", заяви още Дончев, след което уточни, че има куп нерешени въпроси в сферата на енергетиката, образованието, икономиката, социалната сфера, практически във всяка една сфера.

 

"Аз мога да коментирам предизвикателствата и времевите им измерения седмица по седмица, но най-важно е двугодишният цикъл от политическо безвремие да престане", коментира още Дончев. Относно новосформираната коалиция между "Продължаваме промяната" и ДБ, Томислав Дончев уточни, че ГЕРБ е достатъчно силна, разумна и консолидирана да ги победи.

 

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

"Предвид факта, че коалицията се е позиционирала като опонент, е трудно и нашата позиция да е различна. Предвид участието на потенциален партньор като ДБ в тази коалиция, това силно затормозява шансовете за правителство, надявам се да не ги прави невъзможни", подчерта още заместник-председателят на ГЕРБ.

 

Относно думите на Борисов, че ГЕРБ се разграничава от Владислав Горанов, бивш финансов министър в правителство на Борисов и санкциониран от САЩ в списъка "Магнитски", Дончев уточни, че Борисов е имал предвид, че санкционираният не е част от ръководните органи на партията.

 

"Членството му, доколкото аз знам в ГЕРБ, не е прекратено. За последно бяхме в американското посолство преди седмица и никой не ни е натискал за нещо. Ние не работим под натиск", отбеляза още Дончев, след което коментира, че най-вероятно списъкът "Магнитски" ще се отрази върху резултатите от изборите, но не е ясно как, информира БГНЕС.

 

"По отношение на тези списъци, аз не мисля, че сме си задали всички въпроси, да не коментирам дали сме намерили всички отговори. Единственото сигурно е, че това е ярко доказателство, че ние като общество, като институции, като правораздавателна система не умеем да решаваме проблемите си в България. Ако бяхме в състояние да го направим, нямаше да стигаме до списъци "Магнитски", допълни още Томислав Дончев.

 

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

Румен Христов, председател на СДС, уточни, че влизат в предизборната надпревара с нагласата, амбицията и очакванията да са първа политическа сила, както прогнозират и социологическите агенции, но с надежда разликата между първа и втора политическа сила да бъде по-голяма, за да има шанс за редовен кабинет.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени