Кокорчо иска ГЕРБ да подкрепят ПП-ДБ "платонически"

Асен Василев също допълва, че свестни хора имало във всяка партия, като пример за ГЕРБ той даде Даниел Митов, а в ДПС Станислав Анастасов

Асен Василев
Асен Василев Източник: Zonanews

Съпредседателят на ПП Асен Василев иска "платоническа" подкрепа от ГЕРБ. Това обяви той в интервю пред Полина Паунова и Петър Карабоев от "Дневник" и "Капитал". По думите на Василев ГЕРБ са дали заявка, че искат съдебна реформа, която ако тръгне ще направи бъдещият кабинет устойчив.

 

"Прокуратурата започне ли да действа ще почиства системата в страната", смята Асен Василев. Асен Василев също допълва, че свестни хора имало във всяка партия, като пример за ГЕРБ той даде Даниел Митов, а в ДПС Станислав Анастасов. 

 

Аргументът,че са се дали пари на пенсионерите и това е повлияло на инфлацията,е абсолютно грешен, заяви известният с прякора "Кокорчо" провален финансов министър на ПП. "Пазарният принцип е да се създадат равни условия за всички", продължи с "откритията" той. 

 

"Енергийните помощи бяха с идеята да се запази конкурентноспособността на цялата бг икономика,защото можем да си го позволим. Голяма част от индустралния ръст на Германия се дължи заради дългосрочните договори с Русия,това им осигуряваше конкурентност, каза бившият финасов министър. 

 

Не само аз гласувах против "Уестингхаус", а почти цялата ни ПГ, защото преди да имаш оферта не можеш да кажеш какво ще си купуваш, даде своето превратно тълкуване на казуса с офертата за изграждане на два нови реактора АР 1000 в АЦ "Козлодуй" Василев. 

 

"Като те питат на каква цена ще купуваш и ти не знаеш, не е нормално. Иначе сме в подчинено положение". И добави: "Няма ядрена централа в света,построена без държавни гаранции, просто няма кой да поеме риска. Каква ще е формата е въпрос на технология, но държавата трябва да гарантира инвестицията".  

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени