Комисията по отбрана ще изслуша министър Тагарев за предоставянето на военна помощ за Украйна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна

Проф. Тодор Тагарев
Проф. Тодор Тагарев Източник: Пресцентър на МО

Комисията по отбрана ще изслуша в сряда министъра на отбраната Тодор Тагарев във връзка с предоставената военна помощ за Украйна. Припомняме, че няколко решения са взети от България по отношение на военната помощ за Украйна.

 

49-ото НС взе решение за ускорено подновяване на складовете на МО. Прието е и допълнително решение за оказване на подкрепа на Украйна с над 100 БТР-а от резервите на МО. Прието е и последващо решение за оказване на помощ на Украйна, с което са дадени дефектни ракети С-300 за резервни части на Украйна и излишни патрони.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува военния министър Тагарев, че все още нищо от военната помощ не е пристигнало в Украйна. На 8.12.2023 г. приехме отново решение за подкрепа на Украйна. Оказахме политическа и икономическа подкрепа за Украйна, обявихме Гладомора за геноцид, приехме декларация за прием на Украйна за членство в НАТО, и др., припомни лидерът на ГЕРБ. Мислех, че всичко, което сме решили, вече се е случило, защото решението за БТР-ите е от юли 2023 г.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени