Конференция "Дезинформация и пропаганда срещу ЕС. Ролята на бившите  кадри на комунистическите тайни служби в Централна и Източна Европа"

Сряда, 11 май, в Европейския парламент. Организатори - Асим Адемов и Александър Йорданов

Асим Адемов
Асим Адемов

Евродепутатът Асим Ахмед Адемов съобщи във фейсбук профила си: "По случай 9 май - Ден на Европа, заедно с колегата Александър Йорданов Александров  организираме в сряда, 11 май, в Европейския парламент конференция на тема: "Дезинформация и пропаганда срещу ЕС. Ролята на бившите  кадри на комунистическите тайни служби в Централна и Източна Европа".

 

От България участват д-р Андрей Ковачев, доц.д-р Антоний Гълъбов, доц. д-р Момчил Дойчев, доц.д-р Харалан Александров и доц.д-р Николай Сираков. Гост лектори са още евродепутатите Андрюс Кубилус - бивш премиер на Литва и Раса Юкневичине - бивш министър на отбраната от Литва, както и Владимир Балчик от Словакия. В дискусията ще участват и други членове на парламентарната група на ЕНП.

 

Защо такава конференция и защо сега? Защото след началото на "промяната" и военната агресия на Русия срещу Украйна, в българските медии изпълзяха куп познати лица -  агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност, които манипулират българската общественост и разпространяват кремълска пропаганда насочена срещу ЕС и неговите решения. Да разкажем за тяхната антиевропейска и антибългарска дейност е наш дълг като евродепутати.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени