Корман Исмаилов: Дните на Пеевски са преброени

Лидерите в ДПС се инсталират, добави той

Корман Исмаилов
Корман Исмаилов Източник: Facebook

ДПС е партия, чиито председатели се инсталират. Доган е инсталиран като лидер в самото начало през онези години – човек, който си смени името, който е агент на службите и така нататък. Дните на Делян Пеевски са преброени, нанегово място ще бъде инсталиран друг, коментира бившият председател на младежката организация на движението и член на Централния съвет Корман Исмаилов пред bTV.

 

"След време, когато той (Доган) овладя структурите, стана сериозен фактор и започна да внушава, че ДПС е негова рожба и че не той зависи от ДПС, а ДПС зависи от него. И започна моето сериозно разочарование от самия него", изтъкна Исмаилов, който също бе отстранен от партията.

 

По-късно Доган инсталирал Лютви Местан, "който се оказа една пешка и много бързо изгърмя". След това е инсталиран Мустафа Карадайъ, който също бил пешка, но си помислил, че може да стане царица и също изгърмял, подчерта Исмаилов.

 

"Инсталирането на Пеевски беше една много сериозна гавра към избирателите, към обществото и особено към избирателите в Турция. Това беше едно безпардонно решение, нищо общо с ценностите и принципите, с що-годе някаква останала култура на тази партия. Човек, който е абсолютно политически неграмотен, но той е негов личен финансов проект. Никога не съм допускал, че Доган може да изпусне контрола върху партията", изтъкна още той.

 

Исмаилов бе категоричен, че за Доган ДПС е една преторианска гвардия, която трябва да гарантира заграбеното през времето. "Доган не само пося, но той обработи почвата на ДПС и я превърна в партия на системната корупция. Целта оправдава средствата – обръчите от фирми, комисионните, задкулисните схеми. Всичко това беше прекрасен терен за човек като Пеевски. Той има качества и когато има власт, може да се разгърне", посочи Корман Исмаилов.

 

Според него Пеевски е класи под Карадайъ от гледна точка на политически опит, на политически познания, той е нищо от гледна точка на дефинирането на някакви политики. А сегашната криза в движението идват от факта, че Пеевски смята ДПС за фирма. 

 

"Явно, че зависимостите между самия Доган и Пеевски са много сериозни. Защото ако Доган толкова не зависеше от Пеевски, досега той да беше изгърмял като тапа от шампанско. Явно Пеевски е по-солидна фигура от гледна точка на овладяване на структури и като фигура в партията", подчерта той.

 

Исмаилов заяви, че самият той е отправял в лицето на Ахмед Доган остри и ясни критики – "че не спазва устава на партията, че не свиква Централния съвет, за обръчите от фирми, за комисионните, за сараите, за случая Ахмед Емин, за това, че не ходеше на работа, за това, че уронва престижа на партията". След това го изключили именно за уронване престижа на партията.

 

Корман Исмаилов прогнозира, че дните на Делян Пеевски са преброени и на негово място ще бъде инсталиран някой друг.

Още от "Политика"

Пеевски заяви, че конфликтът му не е с Доган, а с дерибеите в партията

Едно нещо няма да приема, няма да допусна и няма да подмина - никой, независимо от мотив, мерак, личен или групов егоизъм, няма право да ме противопостави с почетния председател на  ДПС д-р Ахмед Доган, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Рамадан Аталай: Пеевски иска да изоставим г-н Доган, обърна се срещу човека, поставил го на политическата арена

Винаги съм казвал на Делян Пеевски, че този начин на работа няма да го доведе до нищо добро. Отговорът му е: "Аз винаги съм печелел и пак ще печеля"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени