Корнелия Нинова изговори един куп неистини по bTV, вместо да се покае, че БСП е в основата на чудовищното обедняване на големи групи българи - както винаги се случва, когато е на власт

Председателят на БСП не се спря и пред артикулирането на кремълски опорки

Корнелия Нинова, БСП
Корнелия Нинова, БСП Източник: Zonanews

Напрежение в коалицията има. Това между ИТН и ПП е притеснително. От избора на гуверньор на БНБ започнаха нещата. И двамата кандидати не трябваше да са партийно излъчени. Трябваше да се търси човек от бранша. Това каза в сутрешния блок на bTV Корнелия Нинова, бивш РМД приватизатор, а днес председател на БСП и министър на икономиката - министерството, от кооето през 2007 г. беше уволнена от Станишев. 

 

В сутрешното си участие Корнелия Нинова наговори толкова измислици, неистини и инсинуации, че вероятно ще трябва цял поменик само, за да бъдат изброени. Започваме поред. Според нея в "БСП не спорим за постове, не се караме за пари и договори". Край на цитата.

Истината е точно обратната - всички назначения, които са в патримониума на министрите от квотата на БСП имат клиентелистки характер. Те са свързани с "трудоустрояването" на поддръжници на сегашното ръководство, с връщане на управленски позиции на провалени персони - както това се случва например във ВПК - уволнени преди време заради поразии, които са направили. Точно пари са нужни на тази партия, която ГЕРБ изолира за десетилетие от властта и сега от "Позитано" се опитват да наваксат. 

 

"Държим да се спазва споразумението.  Предлагаме да се започне с темата за цени и икономика. Българският народ се притеснява по тези въпроси". Край на цитата.

Да, най-големият проблем на българите днес са увеличените в пъти цени - на ток, на газ, на хранителни продукти, на строителни материали, на парното, на водата. На всичко! И това се случва, когато БСП управлява - заедно с ГМО-производното ПП, криптокомунистите от ДБ и странното чалгарско образувание ИТН. БСП управлява - и България само за няколко месеца е изправена пред стопанска, финансова и продоволствена катастрофа.  

 

"Не бих дала оценка на колегите. Засега министър на отбраната не е променил мнението си да не се изнася оръжие. Решението на МС е да не се изнася оръжие. Не е странно, че имаме различни мнения, важното е да имаме общо решение", заяви Нинова.

Фетишизацията на въпроса за изпращането на военна помощ на Украйна е сред онези пропагандистки схеми на БСП, с които те се опитват винаги през годините да позакрепят сриващата им се подкрепа сред избирателите. И тук е така. На практика, с тази позиция БСП налага поведение на страната ни по един важен въпрос, което ще рефлектира в срив на международните й позиции в ЕС и НАТО, както и изграждането й на образ на несигурна страна, която заедно с Унгария компрометира усилията на свободния свят да подкрепи с оръжие борбата на свободна Украйна срещу руската агресия. Корнелия Нинова за пореден път показа, че снимките и със Сергей Наришкин не са безобидни (Наришкин е шеф на руската Служба за външно разузнаване, бел. ред.).


"Решението за Тодор Тагарев го взе Кирил Петков. Ние изразихме позиция, че за нас кандидатурата е неприемлива заради крайните позиции. Имаме нужда от сигурност и спокойствие. Темата с цените и инфлацията са номер едно. РСМ и Украйна са след това".

Това е поредното измамно твърдение на председателката на БСП. Тя буквално изви ръцете на проваления премиер Петков по темата министър на отбраната, като му постави ултиматум. Докато добре знае, че Петков ще отстъпи, защото е поел анагжименти, които трябва да изпълни, докато е министър-председател. 

 

"Възможно ли е да намалим ДДС на регулираните стоки, това е гаранция, че ще се намали цената до крайния потребител. Например - ток, вода, парно. Друг данъчен ефект е да потърсим за акциза за горивата". Край на цитата.

Поредни вредни предложения. Защо? Защото намаляването на ДДС ще доведе до намаляване на приходите на държавата - над 40 процента от приходната част на бюджета се формира от данък добавена стойност. Практиката с намаляването на ДДС отдавна е доказала, че това не води до намаляването на цените за крайните потребители. 


"Помощ на работещите бедни. За пенсионерите - преизчисляване на пенсиите. Друго направление - таван на някои цени.  Румъния наложи таван на цената на енергията. Полша намали ДДС на тока. В трета посока- да фиксираме какво е енергийно бедни. Време е да въведем водни помощи". Край на цитата.

Тези предложения са неадекватни, защото точно в резултат на политиката на БСП като ключова съставна на това провалено вече правителство, са се случили горните феномени. Да припомним пак - няма никакво значение какво казват от БСП. Важното е какво правят и какво се случва като резултат. А случващото се може да бъде описано с една дума - масово обедняване на големи групи българи, в мащаби, които бяха забравени от десетилетия. В страната се вихри безпрецедентна инфлация, каквато не е имало от поне 20 години. И за това е виновна и БСП, която е част от правителството, което злодейства.

 

Тя защити тезата, че руския посланик Елеонора Митрофанова не трябва да се гони, защото това означава "скъсване на отношенията" с Москва. Категорична е, че не трябва да се спират газовите доставки от Русия. Това са все позиции, които имат ярко изразен антибългарски характер и са в полза на кремълската човеконенавистна политика. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени