Корнелия Нинова към Йордан Цонев - защо лобираш за концесии?

Йордан Цонев е известен представител на българското "задкулисие"

Йордан Цонев
Йордан Цонев Източник: Zonanews

"В петък Йордан Цонев проведе арогантен и нахален разговор и поиска да оттеглим предложението си, защото има няколко обществени поръчки и няколко концесии на плажове. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за проекта на решение за мораториум за някои решения на Министерския съвет в оставка.

 

"Oнзи дeн прeд вcички кaмeри и прeд ръкoвoдcтвoтo нa БCП c мeн ce прoвeдe aрoгaнтeн и нaхaлeн рaзгoвoр. В cмиcъл - "oттeгли тoвa прeдлoжeниe, щe тe пoдкрeпим cлeд eднa ceдмицa, зaщoтo имa някoлкo oбщecтвeни пoръчки и някoлкo кoнцecии нa плaжoвe". Цитирaм Йoрдaн Цoнeв и зacтaвaм c лицeтo cи прeд цeлия бългaрcки нaрoд и имaм cвидeтeли цялoтo ръкoвoдcтвo нa пaртиятa. Дoтoлкoвa бeшe възмутeн, чe cи пoзвoли дa гo нaпрaви прeд цeлия първи рeд. Aкo cи върнeтe кaмeритe щe видитe рeaкциятa ми и cтрaшния cкaндaл, кoйтo ce рaзви в рaмкитe нa три минути, в кoйтo cкaндaлнo зaявих: "Кoй cи ти, чe щe кaзвaш, кaквo щe прaви БCП?". Виe мoжe дa кoмaндвaтe във вaшaтa групa, нo нe и в БCП", кaзa още Нинoвa.

 

"Не съм произнасял такива думи. Най-малкото не бих си позволил да ги кажа на Корнелия Нинова. Не съм изненадан от думите ѝ. Не е само моя оценката за това, което се случва там. Хората дадоха оценка за тяхната партия и техния лидер". Това репликира депутатът от ДПС Йордан Цонев.

 

Йордан Цонев е известен представител на българското "задкулисие". Помним го още от средата на 90-те години, когато предизвика чутовни скандали в СДС-Бургас. След това, през 1997 г. беше избран за депутат в 38-то Народно събрание от листата на СДС. Тогава става председател на Комисията по бюджет, финанси и финансов контрол в парламента, през 2000 г. дори стана член на НИС на СДС. През есента на същата година беше изгонен от ПГ на ОДС заедно с другия представител на тази колода на клиентелистите в политиката - Христо Бисеров, който в интервю за в. "Труд" от 26 ктмври 2000 г. поиска оставката на премиера тогава Костов и коалиция с ДПС. 

Zonanews.bg припомня с документи част от практиките на Йордан Цонев като силния човек в Бургаско през 1997-99 г. Виждате документи с подписа на Йордан Цонев, в които той като шеф на СДС-Бургас иска смяната на различни директори и ръководители на структури и замяната им с кадри на СДС. 

 

Йордан Цонев лобира за смяна в Пристанищен комплекс Бургас
Йордан Цонев лобира за смяна в Пристанищен комплекс "Бургас"Източник: Zonanews
Йордан Цонев лобира за смени в ръководството на Нефтохим
Йордан Цонев лобира за смени в ръководството на "Нефтохим"Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени