Корнелия Нинова: На Радев президентската институция му е тясна, служебните кабинети му се усладиха

Разривът на Радев с ПП започна с първата смяна в "Булгаргаз, заяви още Нинова.

Корнелия Нинова и Румен Радев
Корнелия Нинова и Румен Радев Източник: Президентска администрация

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова започнаха да атакуват правителството буквално в първия месец. Аз нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП, който ги изстреля във властта, ги атакува. С времето си дадохме сметка какво става. Това коментира вицепремиерът в оставка и председател на БСП Корнелия Нинова по БНТ.

 

На президента Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт, подчерта тя. "Служебните кабинети му се усладиха. Инсталирайки ги като лице на промяната, като някакви кукли едва ли не, той си мислеше, че ще остане да дърпа конците. И след като Кирил Петков и Асен Василев си поеха отговорността, това не се случи и според мен разривът започна с първата смяна в "Булгаргаз", заяви още Нинова.

 

Тя определи в много случаи като абсолютно необективни атаките от президентството. "Президентът чрез своите назначения в администрацията искаше да бъде скрития премиер, а Кирил Петков да бъде лицето", допълни Нинова.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени