Корнелия Нинова назначава протежетата си от "Позитано" 20 по министерства

Най-скандално остава желанието на Нинова да назначи съветника си в столетницата Йордан Татарски за главен секретар на икономическото ведомство

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова
След като стана вицепремиер и министър на икономиката в Четворната коалиция на харвардските аферисти начело с Кирил Петков, лидерката на БСП Корнелия Нинова се е развихрила да събира протежетата си в столетницата на високи държавни постове. Това научи ПИК от отлично информирани източници на "Позитано" 20. 
 
Социалистите са втрещени от идеята на Нинова да направи една от най-одиозните фигури на БСП - Евгений Белий, съветник на социалния министър от квотата на червените Георги Гьоков. Белий се прочу в партията заради топлите си връзки с другия приближен на Нинова - Ивайло Лилов, с когото обикаляха страната и след това елиминираха всички червени по места, които не се подчиняваха на нарежданията им за избор на конкретни, верни на лидерката хора.
 
Те ги докладваха на председателя на партийната ЦИК Емил Войнов, който вземаше рестриктивни мерки спрямо тях. А в знак на благодарност, че осигури преизбирането на Нинова за лидер на вътрешнопартийния вот, тя го изпрати в националната ЦИК, където е и в момента.
 
Червените обаче са склонни да признаят правото на Лилов да застане до абсолютно безпомощния Гьоков, тъй като през годините той се е прочул и с "грижи" за възрастни самотни хора, с чиито жилища впоследствие се е сдобивал.
 
Двамата с Лилов пък станаха сценаристи на грозен опит за злепоставяне на Кирил Добрев в периода, в който беше конкурент на Нинова за лидерския пост, но манипулацията им бе разкрита веднага.
 
Друга скандална фигура, която Нинова смята да привлече като съветник в икономическото ведомство, е бившата служителкана РПУ в София Ели Спасова. Червената лидерка я доведе на "Позитано" 20 заедно с цяла компания бивши ченгета, обяснявайки, че двете се познавали още от времето, когато били следователки. И в знак на най-високо доверие й връчи целия партиен архив с всички досиета на членовете на БСП.
 
Най-скандално обаче си остава желанието на Нинова да назначи съветника си в столетницата Йордан Татарски за главен секретар на икономическото ведомство. Той е един от най-доверените й хора, по- известен с това, че като шеф на кабинета на експрезидента Росен Плевнелиев в качеството му на регионален министър от първото
правителство на Бойко Борисов е изгонен от поста заради разкрити далавери.
 
Нинова обаче му има толкова голямо доверие, че не само го прибра на "Позитано" 20, но и го остави, а той разпространяваше измислени аргументи за отмяната на свикани според устава заседания на Националния съвет на партията, които можеха да доведат и до формалното отстраняване на Нинова от лидерския пост.
 
Нинова очевидно се е заела да овъзмездява верните си пажове от партийната централа на БСП и според запознати раздава постове наляво и надясно и на свои вътрешнопартийни врагове с идеята да им затвори устата до 22 януари, за когато е насрочено заседание на конгреса на партията, на което трябва да се вземе решение за провеждането на нови вътрешнопартийни избори за лидер на столетницата.
 
Засега единствено бившата дясна ръка на Нинова - Крум Зарков, който рязко взе завоя по посока на Румен Радев, Кирил Петков и вдъхновителката им Херо Мустафа, е заявил желание да се кандидатира за лидерския пост в БСП.

Още от "Политика"

Министър Тагарев към "местните руснаци" от опозицията: Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води

Той определи като "дезинформационни внушения", че България ще бъде въвлечена във война с Русия заради военната си помощ за Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Христо Иванов: Днес видяхме, че има конституционно мнозинство

Що се отнася до избора на главен прокурор и състава на висшия прокурорски съвет, в този съвет ще надделее парламентарната, обществената квота – много е важно да я наречем по този начин, допълни Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се видим в съда

Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници.", написа в социалната мрежа председателят на групата на "Възраждане" в СОС

Прочетете повече прочетете повече

Народните представители обсъждат промените в Конституцията

Сред текстовете, които ще бъдат обсъждани до последно са разпределението на местата в новия съдебен съвет, мандатите председателите на Върховния касационен и административен съд и главния прокурор и промените с начина на сформиране на служебните правителства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени