Корнелия Нинова: Не бих задържала Путин, ако дойде на територията на България

Тя не отговори на директен въпрос агресор ли е Путин или не

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

Не, не бих задържала Владимир Путин, ако дойде на територията на България. С какво ще помогне това? Ние не даваме оценки и не лепим етикети. Искаме да се спре тази война. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NOVA.

 

Тя не отговори на директен въпрос агресор ли е Путин или не. "Това е абсолютно излишен разговор. Лични оценки не давам. Това е излишно. Историята ще дава оценки. Войната в Украйна трябва да се спечели от разума", заяви знаковата приватизаторка от Костово време, а сега председател на загиващата БСП.

 

"Ние не искаме България да става страна в този конфликт. Искаме неутралитет. Още оръжие означава още война, още бедност", добави Нинова. И наблегна как в международен план има усилия за постигане на мир, като посочи на първо място Китай, добави и германския канцлер Олаф Шолц, без да коментира в подробности какво точно той вижда като "мир".

Още от "Политика"

ПП-ДБ: Налице е координирана атака на Радев, "Възраждане" и чужда логистика да осуетят втория мандат

Когато "Възраждане" говорят за външна намеса, сега говорят за предатели - точно хората, които са посочени от посланик Митрофанова, заяви Явор Божанков

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени