Корнелия Нинова: Нинова: Има вече дълбок разлом между левите хора и Радев

Различията ни с Радев и служебния кабинет са принципни, посочи лидерът на БСП

Корнелия Нинова, БСП
Корнелия Нинова, БСП Източник: Zonanews

Председателят на БСП Корнелия Нинова разкритикува по bTV остро намерението на икономическия министър Никола Стоянов да разреши изграждането на фотоволтаичен парк от германски инвеститор върху язовир "Огоста". Тя е сезирала прокуратурата. Инвестицията е за 1 млрд. лв. Всичкото произведено гориво ще се изнася от България, ползата за България са 9 работни места, заяви Нинова.

 

"Смущава ни – министърът на икономиката е започнал разговори, подписал документи с германски инвеститор за изграждане на фотоволтаици върху водите. Този язовир е обект от национална сигурност. Предвижда се германският инвеститор да поеме ремонта и след това той да го стопанисва. Отделно са отпуснати пари от Министерство на икономиката. Тоест два ремонта. Той обяви, че това е първата такава инвестиция. Водите на България са национално стопанство и трябва да се носи политическа отговорност. Германският инвеститор поема управлението и стопанисването на язовира", добави лидерът на БСП.

 

Нинова разкритикува и президента Румен Радев, който е приел чуждестранния инвеститор. "Левите хора са против износа на оръжие. В момента гледаме бюджет за замразяване на доходите и увеличаване на военните разходи. Задължение на служебния кабинет е да внесе бюджет. Замразяваш парите на работници, майки и деца и насочваш тези пари към самолети и превъоръжаване", отбеляза тя.

 

Различията ни с Радев и служебния кабинет са принципни, посочи лидерът на БСП. Партията ври и кипи срещу решението да дадем оръжие на Украйна, продължи Нинова. Тя призова президента Радев да заяви позиция и да наложи вето върху решението на парламента. Опасявам се, че той няма да наложи вето, каза Нинова. Има дълбок разлом между левите хора и това, което демонстрира Радев, категорична бе тя.

 

Оставаме оптимисти, че е възможно да има правителство, но е време президентът да връчва мандатите.  Според нея за стотен път в пленарната зала се чува, че служебният кабинет не можел да прави дългосрочни политики.


"Само че той обяви процедури за договори за доставка на втечнен газ до 2030 г., както и за вторите 8 F-16. Значи тези политики може да са дългосрочни, а да увеличиш минимална заплата за една година напред не може да е дългосрочна политика?", попита тя и определи това като антилогика, противоречие и лицемерие, което започва да излиза извън всякакви граници.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени