Корнелия Нинова: Оставка не подавам! Резултатът ни не е добър, но не драматизираме!

Оставката се иска от хора, които в кампанията работеха срещу БСП, каза тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Вчера казахме, че ще се въздържим от коментари, защото не бяха готови резултатите. Сега при почти 100 % е ясно. Днес свикахме ИБ и проведохме заседание. Имаме да ви казваме 5 неща. Това заяви на пресконференция в централата на БСП Корнелия Нинова, председател на партията.

 

"Благодарим на гражданите и структурите. Крайно сме притеснени от избирателна активност - това е шамар за политическата класа и е време да осмислим какво ни казват гражданите. Резултатът ни не е добър, но не драматизираме. Взимаме си поуки. Ще вземем решения какво да променим. Но в цялата тежка ситуация, в която бяхме поставено успяхме да запазим предишния ни резултат. В събота ще имаме национален съвет", коментира тя.

 

На въпрос кога ще подаде оставка, Нинова отговори: "Няма да подаваме оставка".  И добави: "Подписката е за свикване на Нацинален съвет, на които да бъде определен кога да се свика конгрес. В събота ще се реши дали ще има конгрес".
 
Присъстващите журналисти продължаваха да я питат кой ще понесе отговорността за резултата и има ли вариант БСП да даде подкрепа за експертно правителство с мандат на герб и с като лидера се е дръпнал назад –
 
"Оставка няма да подавам. Оставката се иска от хора, които в кампанията работеха срещу БСП. Говореха , че няма да минем 4 %. Резултатите са същите като на миналите избори. За експертен кабинет сме казвали вече. Това е опит за скриване на политическата отговорност. Ние сме "за" да се носи отговорност от политическите партии. Не приемаме експерти да понесат отговорността и това, което ни чака през зимата", отбеляза тя.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени