Корнелия Нинова: Планът за убийството на БСП се провали

На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за "Левицата", имаме доказателства за това

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

На много места областни управители, назначени за президента Радев, работеха за "Левицата", имаме доказателства за това, заяви ледерката на социалистите След Изпълнително бюро на партията БСП е обсъдила резултатите и ситуацията след изборите, заяви на брифинг Корнелия Нинова. Каза, че е било редно да изчакат първия и втория първо да говорят и според нея "това мълчание е странно".

 

Нинова благодари на всички, които са ги подкрепили. Каза обаче, че тези около 9% не ги удовлетворяват. Въпреки натискът върху партията БСП приблизително запазва предишния резултат, смята Корнелия Нинова, предаде БНТ. Тя е категорична, че по време на цялата кампания е вървяла манипулативна и добре организирана кампания срещу БСП.

 

"През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия. Е, планът за убийството на БСП този път се провали. Не за първи път се случва да ни се създава партия двойник последните две години. Този път тази гъба-двойник беше "Левицата". Планирано, организирано, подплатено с много финанси. Стотици хиляди левове вече официално публикувано. С подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за "Левицата", имаме доказателства за това", каза тя. Даде примери с областните управители на Сливен и Габрово. Според Нинова са използвани държавни служители, имало е и натиск върху хората от БСП да се присъединят към "Левицата".

 

"Те бяха създадени, не за да влязат в парламента, а да вредят на БСП - и си го постигнаха, защото част от тези 50 000 гласа са гласове на БСП", каза тя и после допълни: "Това е група, която иска да унищожи БСП с агитация и пропаганда".

 

Нинова заяви, че след стартиране на НС ще направят вътрешнопартийно допитване как да се държи парламентарната група - да влиза ли в правителство, да подкрепя ли някого, да стои ли в опозиция. Това ще решават членовете на БСП.

Борислав Гуцанов допълни, че ще направи много сериозен анализ на изборния резултат по области.

 

Социалистите останаха с пети резултат на изборите, проведени в неделя. За БСП гласуваха 8,94% от упражнилите правото си на глас.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени