Корнелия Нинова: Подложена съм на лична атака от Румен Радев

Целта е да се сринем на изборите чрез тази черна кампания срещу нас, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна, добави тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

Назначението на служебния министър на икономиката Никола Стоянов от Румен Радев е лична атака към мен, заяви Корнелия Нинова пред NOVA.

 

"Очевидно е, че има лична атака към мен чрез възстановяването на този модел срещу, който застанаха хората на площада, срещу който се борихме 6 месеца. Това е притеснително", каза председателят на БСП.

 

Тя заяви още, че вярва на думите на Калоян Методиев, бивш началник на кабинета на Нинова, че е напуснал президентството, защото според него Радев се е опитал да я свали от председателското място в левицата. "Вярвам на казаното от Калоян Методиев. Но виждам и по-далечната цел на тази кампания за сваляне на правителството. Смятам, че целта е да се сринем на изборите чрез тази черна кампания срещу нас, да се смени ръководството, да се овладее партията и тя да стане послушна", каза още Нинова.

 

Нинова коментира и износа на оръжие от България към Украйна. "Изненадваща е разликата. Когато бях министър на икономиката и индустрията се разви мощна манипулативна кампания, че изнасяме оръжия за Украйна. Сега да чувате нещо по този въпрос?", попита тя.

 

"Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро за Полша и Румъния", допълни още Нинова. "Това беше манипулативна и лъжлива кампания срещу мен. Авторите ѝ управляват днес", заяви тя и подчерта, че тогава лично държавният глава я е обвинил в износ на оръжие към Полша. "А сега да питам ли аз", обърна се тя към Румен Радев да обясни той на левите хора.

 

Нинова направи сравнение с кризата с тока и обяви, че е "водила за ръка в Министерския съвет и е организирала срещи на Кирил и Асен с работодателските организации", защото те "не примали радушно среща с работодателите и не одобрявали техните искания за компенсации".

 

"Те се караха, спореха, излизаха от зала, връщах ги, опитвах се да укротявам, бяхме гласа на разума и се справихме. Мораторум, мощна социална програма и сега ни тревожи, че не започват преговори с "Газпром", каза Нинова. Според нея ако се подходи партньорски към "Газпром", а не идеологически" е възможно да се получи "добър диалог".

 

Нинова определи като жалко, че няма да ползваме втечнения газ, който бил на "добра цена, без посредници". Тя заяви, че БСП предлагала мораториум на цените и възстановяване на преговорите с "Газпром". 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени