Корнелия Нинова: Радев ми е обърнал специално внимание - назначи правителство "Анти Нинова"

Радев два пъти употреби и предаде БСП, заяви тя

Корнелия Нинова и Румен Радев
Корнелия Нинова и Румен Радев Източник: БГНЕС

"Както виждате на мен президентът е обърнал специално внимание. Не знам с какво съм заслужила цялото правителство да бъде наречено "Анти Нинова". Специално внимание, имам предвид г-н Стоянов. Аз специално съм удостоена с тази чест да бъда сменена от човек, когото съм уволнила". Това заяви Корнелия Нинова при предаването на поста си в министерството на икономиката и индустрията на служебния министър Никола Стоянов.

 

Припомняме, Никола Стоянов бе председател на борда на ВМЗ-Сопот и в началото на юни бе уволнен от Корнелия Нинова. "Можеше президентът да прояви повече въображение, да назначи например г-н Михайлов от "Кинтекс", срещу него поне има две дела, срещу г-н Стоянов има само проверка", каза иронично Нинова.

 

Думите й са в отговор на журналистически въпрос за БСП и служебния кабинет. По коментарите на журналисти, политолози и анализатори, виждам какво е най-отличителното за правителството. Заглавията са "Анти-БСП" и "Анти-Нинова" правителство.

 

"Очевидно правителството ще бъде реваншистко към БСП, ще се използва кампанията, за да бъде злепоставяна БСП, за да се измислят и представят пред обществото компромати срещу БСП", заяви Нинова, която е лидер на столетницата.

 

"С действията си за 1 час президентът свърши нещо, което аз не можах за 1 година - отвори очите на българските социалисти. Че два пъти употреби БСП, за да стане президент и два пъти ги предаде. Сега поне съм спокойна за партията, че знае за какво става дума", обясни Нинова. 

Още от "Политика"

Прокуратурата предложи на ръководството на МВР и на ДАНС общо междуведомствено звено за изборите

Създаването на звеното цели да се подобри взаимодействието и координацията между институциите за законосъобразно провеждане на изборите и за гарантиране на политическите права на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени