Корнелия Нинова с пет условия за подкрепа на кабинет на "Има такъв народ" (ВИДЕО)

Никой не иска от мен да се извинявам и няма да се извинявам, каза още Нинова в отговор на апела на Кирил Добрев да се извини за изборните резултати

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСТВ

БСП подкрепи двойката Радев-Йотова за втори мандат. Това обяви с видимо неудоволствие лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на БСП. Нинова коментира и как ще реагира БСП при съставянето на правителство. При предлагане на правителство с мандат на ГЕРБ, групата на БСП ще гласува против, посочи Нинова. При мандат на "Има такъв народ" -  БСП поставя пет условия, за да го подкрепи:

- бързи действия за ограничаване на пандемията и здавната криза,

- спешни мерки за борба с корупцията и връщане на парламентаризма,

- обективна ревизия на състоянието на бюджета на държавата, 

- прозрачност при оперативните програми,

- изменения в Изборното законодателство, с което са се осигури честен вот.


Ръководството на БСП поставя и още едно условие - ако парламентарното мназинство или кабинетът осъществяват политики, които противоречат на предизборните ангажименти на БСП, то това правителство няма да получи подкрепата на парламентарната група на БСП.

 

Ако се стигне до правителство с мандат на БСП, Националният съвет в спешен порядък ще вземе решение. На заседанието на пленума не е поставян въпросът за свикване на конгрес, подчерта Нинова. "Аз съм избрана пряко от 80% от всички членове на БСП и съм отговорна пред тях. Те не са поставили въпроса за оставката ми. Иначе всеки може да изрази мнение, каквото си иска", заяви лидеррът на БСП.


В отговор на въпрос Нинова коментира, че на заседанието е отчетено като обща грешка, че БСП не е подкрепила Радев веднага след неговото изявление, че ще се кандидатира за президент втори мандат. Никой не иска от мен да се извинявам и няма да се извинявам, каза още Нинова в отговор на апела на Кирил Добрев да се извини за изборните резултати.

 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени