Корнелия Нинова с разкритие: Предложеният от ПП министър на труда е член на БСП. Нито ни е питал, нито ни е информирал

Нестабилността е обхванала и трите власти у нас – трите крака, на които седи държавата, се ритат помежду си, цялата структура се клати, подчерта тя

Корнелия Нинова в НС
Корнелия Нинова в НС Източник: Zonanews

"ПП са включили в техния проектокабинет член на БСП и от вчера се внушава, че това е съгласувано – за Иван Кръстев говоря. Нека е ясно: нито ни е информирал, нито сме се съгласявали, това е воля на ПП и не намествайте БСП това". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация в НС.


"Ако бъдем поканени на разговор, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я изпълним", заяви още Нинова.

 

Очевидно е, че законодателната власт е блокирана от повече от година. Изпълнителна власт няма – има служебно, временно правителство. Част от съдебната система обяви война на политиците след инцидента с Гешев. Нестабилността е обхванала и трите власти у нас – трите крака, на които седи държавата, се ритат помежду си, цялата структура се клати, подчерта тя.

 

"Според нас трябва да се стабилизира законодателната власт – работещ парламент. След това тази власт да стабилизира изпълнителната власт – да излъчи стабилно правителство. И накрая – да направим съдена реформа, която да даде гаранции за справедливост и стабилност на съдебната система", обяви Нинова.

 

"Един месец се разиграва такъв театър, че уважаеми граждани, сигурна съм, че не можете да се ориентиране какво се случва в държавата. Ние тук губим нишката. Наблюдаваме двете партии, които се опитвате да направите правителство и чакаме да се наиграете. Какво става? Първият мандат – Борисов кани вторите, направиха законодателна програма. Браво, трябва да има закони и да ги приемаме за хората. Обаче няма, няма комисии, няма закони. Направихте управленска програма – очевидно имате управленско мнозинство. Само че и такова няма", коментира още знаковата приватизаторка.

 

Ако бъдем поканени на разговор, ако участваме в преговори, а не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори – не е ясно, това ще го решат членовете ни с вътрешнопартийно допитване. Това остава наша трайна позиция, не се съмнявайте, че ще я изпълним", заяви още Нинова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени