Корнелия Нинова ще представя БСП на преговорите за кабинет, остава председател до 22 януари догодина

Със 103 гласа "за" и 19 "против" Националният съвет е гласувал да даде мандат на Корнелия Нинова да преговаря за правителство

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

В последния момент социалистите решиха да проведат Националния съвет на партията онлайн и неприсъствено днес. До вчера информацията беше, че Пленумът ще се проведе на "Позитано 20" в 11 часа. 

 

Това обаче бе променено късно снощи и е взето решение всички обсъждания да се проведат "дистанционно и на подпис". Причините да не се съберат на Позитано 20 са съобразяване с пандемичната обстановка и деня за размисъл.

 

С лаконично съобщение от пресцентъра на БСП съобщиха, че със 103 гласа "за" и 19 "против" Националният съвет е гласувал да даде мандат на Корнелия Нинова да преговаря за съставяне на правителство с "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Има такъв народ".

 

Корнелия Нинова също така остава председател на партията, докато Конгресът не се произнесе с приемането на оставката й. НС също реши Конгресът на партията да се проведе на 22.01.22 г. Докато той се произнесе дали да приеме оставката на Нинова, тя остава председател на партията.

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени