Корнелия Нинова след срещата с ИТН: В начина на представяне, в структурата на Министерския съвет не виждаме никакви дълги ръце

Утре Нинова ще информира Националния съвет за обсъденото с ИТН

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БТА

Днес извървяхме втората крачка, която си бяхме поставили, третата стъпка е да намерим формата за подкрепа, дали ще споразумение или нещо друго, а четвъртото е утре в 14:00 часа да свикаме колективния орган на БСП, заяви Корнелия Нинова след срещата с ИТН.

 

Тя добави, че няма да коментира кандидат-министрите, като заяви, че предложения за социален министър е бил в групата за преговори и го познават. По повод споразумението, Нинова заяви че предстои то да бъде уточнено, като от БСП предлагат да присъстват приоритетите на социалистите по политики.

 

Научихме какъв е кабинетът, който "Има такъв народ" предлага. Другата стъпка беше да намерим политическа форма за подкрепа, споразумение или друго, но да намерим подходяща форма за подкрепа публично. Този въпрос остана с колегите от ИТН да продължим да го уточняваме утре и вдругиден, обясни тя.

 

На въпрос дали е възможно да има ревизия на предложените днес имена, Нинова заяви, че такъв въпрос не е повдиган. Утре Нинова ще информира Националния съвет за обсъденото с ИТН, ще им представят и имената на министрите.

 

"Ние преговори с ДБ и ИБНИ не водим", заяви Корнелия Нинова на въпрос, ако евентуално от другите партии не подкрепят кабинета. В начина на представяне, в структурата на Министерския съвет не виждаме никакви дълги ръце, заяви Корнелия Нинова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени