Корнелия Нинова: Следващата стъпка е да се уволнят ръководствата на ДКК, ВМЗ и "Кинтекс"

"Това е опит лично към мен да се приложи наказание" - твърди тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

"Създава се изкуствено напрежение в енергетиката. Но има проблем с доставките на газ. Ние можем да предложим решение и го правим от април месец - единственото решение е незабавни преговори с "Газпром" и разговори за нов договор, тъй като стария изтича. В момента България няма нужда от кризисен щаб, а от бързи действия за възстановяване на преговорите".  Това каза лидерът на БСП и бивш вицепремиер Корнелия Нинова пред bTV.

 

Тя припомни, че за министър на икономиката е назначен човек, който е уволнила от ВМЗ "Сопот". "През февруари установих връзки и частни интереси, които източват държавни дружества.

 

Установихме, че директорът на "Кинтекс" - Михайлов, който ме "громи" по всички телевизии, е едновременно е и търговски директор в частна фирма. ВМЗ - Сопот има отношение към тази частна фирма. Двете дружества имат договорка - "Кинтекс" да представлява ВМЗ в Египет.

 

И двете търговски дружества се отказват от тази отговорност и е прехвърлят върху частна фирма. Собственикът на тази фирма е зам.-министър от времето на ГЕРБ - казва се Манолев", обясни Нинова.

 

И заяви, че всичко това се протектира от служебния министър на икономиката от служебния кабинет на Румен Радев. Тези неща съм ги описала през февруари в две писма от премиера. Служебният кабинет на Радев възстановява модела ГЕРБ и ДПС.

 

Следващата стъпка е да се уволнят ръководствата на ДКК, ВМЗ и "Кинтекс", предупреди Нинова.

 

"Това е опит лично към мен да се приложи наказание. Отношението към БСП е показателно - от първият ден да обявяваш газова криза, да уволняваш хора на БСП. Започва една метла на хората, които се борихме с онзи модел", каза още тя.

 

"Прочетох интересен коментар на политолог. Той казваше така – "Президентът Радев има комплекс към хората, които са го създали". Вероятно има нещо такова - мъжки комплекс към жената, която го направи президент. Но това е в сферата на психологията" - коментира тя.

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени