Корнелия Нинова: Тайният износ на оръжие от Петков и Василев е престъпление

Има голям разлом между БСП и Радев, заяви тя

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

"Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV. "Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП", каза тя. Нинова даде за пример различията в социалната политика, по отношение на Украйна, за покупката на изтребителите F-16 и уволненията на социалисти от институциите. Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП, коментира Нинова.

 

Нинова коментира и лидерската среща в парламента от петък, на която присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са се произвели една добра и една лоша новина.

 

"Лидерите на партиите, които дойдоха на срещата, се обединихме около това, че трябва да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в парламента, а не в президентската институция", каза Нинова и добави, че лидерите на партиите на срещата са представлявали мнозинство от над 130 народни представители, което е "узряло да се борим за парламентаризма".

 

Лошата новина е била, че лидерите не са се съгласили да направим правителство. Нинова заяви, че на този етап за БСП не стои въпроса да се направи коалиция с ГЕРБ. "При нас на този етап не стои отмяната на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще разговаряме", каза тя.

 

По отношение на статията в "Ди Велт", Нинова цитира думите на настоящия служебен министър на икономиката Никола Стоянов, че тя е признания за извършено престъпление. "Излиза, че е имало таен план и Петков и Василев са участвали в него", каза още лидерът на БСП.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени