Корнелия Нинова за пореден път не коментира с манипулации ли е избран Румен Радев

Не е тема сега дали ще подкрепим Румен Радев, каза тя в предаването на "Лице в лице" по bTV

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: bTV

В участието си в предаването "Лице в лице" по bTV Корнелия Нинова за пореден път не успя да отговори на един много обикновен и елементарен въпрос - признават ли избора на Румен Радев за президент 2016 г., след като беше избран на избори, организирани от ГЕРБ. Лидерката на БСП непрекъснато говори, че ГЕРБ манипулират изборите, а президентските избори преди пет години бяха организирани от тази партия. Как така се получи тогава, че кандидатът на БСП спечели. И защо нямаше никакви жалби от БСП след тези избори за манипулации и нарушения на закона. Отговорът е много елементарен - защото няма такива. Но БСП нямат изгода от истината по този казус, за тях е важно да всяват излишен страх и чрез непрекъснато повторение (Гьобелсовият подход) да оставят в съзнанието на част от избирателите, че има изборни манипулации и измами. Ако някой е шампион в корпоративния, купения вот, то това е БСП - сякаш беше вчера, когато работниците на един енергиен олигарх бяха притискани да гласуват за БСП от работодателите си и това беше записано и излъчено от една от телевизиите тогава. А тези случаи са десетки - доказаните. Не говорим за тези, които не са регистрирани. Затова и театралното обръщение днес в "Лице в лице" на Нинова към всички граждани "да гласуват, да не се страхуват и да не се подават на внушения, че вотът е предрешен", звучи като всяко нещо, което синята баронеса с червено сърце изговаря - фалшиво.

 

Корнелия Нинова отказа да отговори и на следващ въпрос - ще подкрепят ли Румен Радев за втори мандат. Иначе, Нинова и БСП са много петимни да подстрекават журналистите, че трябвало да задават въпроси на управляващите. А защо те самите непрекъснато отказват да отговарят на въпроси, при това безобидни, освен ако отказът да се отговори на тези въпроси не е проява на вледеняващ страх, че може да се разкрие гигантския скандал между Румен Радев и Корнелия Нинова. Те не могат да се гледат, камо ли да имат синхрон за бъдещи избори. 

"Не е тема сега дали ще подкрепим Румен Радев. Не е естествено сега да се говори по тази тема. След парламентарните избори ще обсъждаме този въпрос. И двете страни заявихме, че няма напрежение между нас", това бяха изречените през стиснати зъби думи от Корнелия Нинова.  

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени