Костадин Костадинов: Повече от 97 % от нашите избиратели казаха, че не желаят коалиция

Машинното гласуване ще промени изцяло ситуацията, убеден е той

Костадин Костадинов
Костадин Костадинов

"Възраждане" ще се яви сама на парламентарните избори. Това заяви в "Денят започва" по БНТ лидерът на партията Костадин Костадинов. "Смятаме, че тези формации, които до миналата седмица бяха в управлението, търпят сериозна критика за действията си, които предприеха в управлението на държавата в последните 6 години. Защото ВМРО и НФСБ управляваха държавата още в периода на втория кабинет на Бойко Борисов и са преки носители и отговорници за всички действия на кабинета на Борисов", каза Костадинов.

 

Всички станахме свидетели как всичко, свършено в този мандат, беше стоварвано на гърба на големия партньор. И остана незабелязано, че зад големия партньор стоят няколко други по-малко формации, които управляваха цели сектори в българската политика – отбрана и екология, в които имаше най-големи скандали, включително и арести. Точно поради тази причина няма как да седнем да разговаряме с подобни хора, допълни лидерът на "Възраждане". Веднага след изборите ние правихме поредица от допитвания. Повече от 97 % от нашите избиратели казаха, че не желаят коалиция. Ние в това отношение сме предвидими, тъй като "Възраждане" няма нито един купен и корпоративен вот. Зависим от своите избиратели. Ако не се съобразяваме с тяхната воля, няма да присъстваме в политиката, посочи още Костадинов.

 

Патриотичният вот ще се обедини на тези избори зад "Възраждане", убеден е Костадинов. Основен конкурент, по думите му, са апатията и неверието на българските граждани, че нещо зависи от тях. 32 години от началото на промените огромната част от българите не вярват, че от тях зависи нещо. Ако аз искам да стана депутат на всяка цена на 11 юли, ще стана. Ще станат и още няколко човека от нашата организация. Но ние не искаме на всяка цена. Това ще унищожи организацията, каза още Костадин Костадинов.

 

По думите му, последните парламентарни избори са били фалшифицирани.

"Ние имаме 2,5 % от официалните резултати. Имахме около 1 500 застъпника в цялата страна, защото всички наши застъпници бяха доброволци. Във всяка една от секциите, в които имаме застъпници, средният процент на "Възраждане" е между 5 и 7 %. Във всички останали 11 000 секции, защото има 12 500 секции в страната, "Възраждане" има между 0,5 и 1,5 %. В чужбина имаме 7,5 % и сме пета политическа сила. Казвам, че изборите бяха фалшифицирани. И сега с новото машинно гласуване смятам, че този процент ще бъде унищожен до нула. На практика смятам, че сега това ще даде гаранция за много по-честен вот", заяви Костадинов.

 

"Машинното гласуване е това, което променя изцяло ситуацията. Трябваше да бъде още на този вот само машинно гласуване, но в последния момент ГЕРБ промениха Изборния кодекс и направиха и машинно, и хартиено гласуване. И това позволи да има разминаване в резултатите", добави той. Поясни, че машинното гласуване има най-големия плюс – два протокола, а не един. Единият в машината, а другият, когато се броят хартиените бюлетини, които излизат от машината.

Според Костадинов, колкото повече българи гласуват в чужбина, толкова по-добре за България.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени