Костадинов се извини на избирателите за Гунчева

Попита защо никой не коментира разпада на БСП

Елена Гунчева, Възраждане
Елена Гунчева, Възраждане Източник: Zonanews

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се извини на избирателите си за "грешната преценка" по включването на Елена Гунчева в листите на партията. В кулоарите на парламента обаче той попита защо се фиксират в представител на гражданската квота в партията му.

 

"Защо никой не коментира разпада в БСП? Там напусна зам-председател на партията, който е и зам. - председател на Народното събрание", заяви Костадинов, визирайки оставката на Кристиан Вигенин след падането на ветото по преговорите на Северна Македония за ЕС. Той се позова и на искането на депутата Крум Зарков от БСП, който иска конгрес на партията и избор на нов председател.

 

"Как никой не коментира разпада на БСП? И с оглед на политиката на тази партия мога да се хвана на бас, че на следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента и не е сигурно, че ще успее", прогнозира депутатът.

 

По-рано днес Гунчева внесе в деловодството на НС писмо, с което оттегля заявлението си от 27 юни за напускане на парламента. И поиска да остане, но като независим депутат, а не като част от "Възраждане".

 

Костадинов обяви, че не е изненадан от промяната в решението й и желанието да остане независим народен представител. "Фактът, че не дойде да гласува на вота на недоверие е сред достатъчно ясните и показателни обстоятелства за истинските причини за решението й", добави той.

 

На въпрос какви са тези причини, той призова да се търси за кого е ползата. "Кой има интерес от един пореден изживял катарзис депутат, който изведнъж почва да мисли колко полезно е да се подкрепя това правителство", попита той риторично.

 

Костадинов обаче е скептичен, че Кирил Петков ще събере необходимия брой депутати, за да управлява. "Дори и да успее да предизвика финансов или морален катарзис в някои депутати, можете ли да си представите каква агония ще бъде това. Това ще е плюнка в лицето на България", заяви той. И настоя, че не бива да се стига до ситуация по подобие на "златния пръст" от времето на управлението на БСП И ДПС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени