Кралев за "Промяната": Надяваме се на спешни избори. Да ги бием едно хубаво, пък после ако имат желание, може да говорим с тях!

Няколко фамилии управляват държавата като стартъп компания, допълни той

Красен Кралев, ГЕРБ
Красен Кралев, ГЕРБ Източник: Zonanews

"В момента България има нужда от сигурност, стабилност и спокойствие. Този парламент не може да осигури това спокойствие на българския народ. Готови сме да участваме в разговорите за справяне с кризите, но това не променя категоричното ни становище, че не може да се сформира стабилно мнозинство и правителство в рамките на 47 НС. Осъзнаваме, че държавата се намира в серия от кризи и нашата парламентарна група предлагаше решения.  В момента ни управлява правителство в оставка, което не е способно да се справя с кризите, а ги задълбочава", заяви Красен Кралев по NOVA NEWS.

 

Той отхвърли твърденията на Асен Василев, че има натиск от чужди посолства да се създаде евроатлантическа коалиция с участието на ГЕРБ.

"Българските институции са тези, които взимат решенията. Ние никога не сме работили под натиск, няма и да го правим. Ние с нашите евроатлантически партньори открито си говорим", каза Кралев.

 

"Надяваме се на спешни избори. Да ги бием едно хубаво, пък после ако имат желание, може да говорим с тях", заяви бившият спортен министър и народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

Относно петорната експертиза за снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, Красел Кралев заяви, че това е било добър ден за българската демокрация.

"Лъжата беше разобличена - няма кюлчета, няма чекмеджета. Знаем отдавна, че са впрегнати чужди експерти по черен пиар да работят срещу нас. Доказа се, че това е пълна измама, продължаваме напред", каза Кралев.

 

Кралев коментира, че за управляващите съдебната реформа се "изчерпва с махането на Гешев и овладяването на прокуратурата". "Единствената им цел е Рашков да стане шеф на КОНПИ и да продължат с репресиите", каза Кралев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени