Красен Кралев: Само ГЕРБ-СДС може да върне България на пътя на стабилността

Кралев увери, че за ГЕРБ нищо не се е променило по отношение на БСП - имат големи различия

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Zonanews

България трябва да се върне на пътя на стабилността. ГЕРБ-СДС е политическата сила, която може да даде сигурност на нашите сънародници. Хаосът трябва да спре. Това заяви Красен Кралев по NOVA NEWS.

 

"48-мият парламент беше много труден, защото наследи един период на голямо политическо напрежение, на липса на диалог между партиите. Моята оценка за направеното от този парламент е висока. В 48-мия парламент приехме 53 закона и 90 решения, а в 47-ото, което бе доминирано от ПП, имаше 84 закона и 122 решения. Статистиката е важна, защото показва, че ако бяхме работили със същото темпо още няколко месеца, щяхме да приемем доста повече важни законодателни решения от предходния парламент. Приеха се много важни закони, благодарение на работата на водещата функция на ГЕРБ-СДС", обясни бившият спортен министър.

 

Той даде примери с мерките срещу високите цени на горивата, ТЕЛК-овете, 9% ДДС за книги, ресторантьорски, бебешки стоки и спортни услуги до края на годината и безплатните учебници.

 

По думите на Кралев ГЕРБ са показали, че са готови на компромиси и отстъпки, но коментира, че ПП биха затруднили разрешаването на политическата криза. "Необходимо е желание за диалог. Най-сетне нашите колеги трябва да разберат, че народът ни е пратил с една задача - да направим редовно управление, за да върнем стабилността в страната", каза доскорощният депутат от ГЕРБ-СДС.

 

По думите на Кралев партии като ГЕРБ, ДБ, ВП и ДПС имат последователно проевроатлантическо поведение. "Имаше много общи гласувания на тези партии. Оформи се и полюс на крайнолевите формации, към които причисляваме и "Продължаваме промяната", защото основата разделителна линия на лявата и дясна политика са икономическите виждания", каза той. 

 

Красен Кралев обясни, че е от 30 години в политиката и ако 2+2 е 4, то в политиката е 3 или 5. "Сигурен съм, че ние ще спечелим вота. Коалицията на ДБ и ПП се прави от страх. ГЕРБ доминира, защото ние единствени гарантираме на хората стабилност, спокойствие и сигурност", обясни бившият министър. Кралев заяви, че ПП и ДБ са притеснени и затова се опитват да направят комулативен вот, за да станат първа политическа сила. По думите му, това няма да стане, защото има огромни различия в идеологията и политиката на двете партии: "Дори ръководствата да се обединяват, електоратите имат съществени различия".

 

Кралев увери, че за ГЕРБ нищо не се е променило по отношение на БСП. "За разлика от други формации, които декларират, че са десни - като ДБ и ПП, но влизат в коалиция с БСП. Бойко Борисов каза, че много уважаваме електората на социалистите, защото зад тях има сериозно количество избиратели и история, но имаме големи различия". 

Още от "Политика"

Евродепутатите от ГЕРБ изпращат предложения относно готвените промени в защита на българското розово масло

Измененията в регламента, инициирани от Европейската комисия, предвиждат етеричните масла да бъдат класифицирани като потенциално опасни въз основа на съдържащи се в тях елементи

Прочетете повече прочетете повече

Андрей Новаков пред CNN-Румъния: България е на път да загуби поне половината от парите по Плана за възстановяване и усто

Политическата нестабилност и поредицата от избори са причината до България до този момент да са достигнали плащания в размер на едва 42 млн. лв., добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени