Красен Кралев: Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже

Кралев коментира твърденията, че зала "Арена Бургас" не може да се ползва

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: Zonanews

"Спортният министър, освен че нищо не работи, е започнал и да лъже", написа във фейсбук депутатът от ГЕРБ-СДС Красен Кралев, който е бивш министър на спорта.

 

В рамките на заседанието на Комисията по въпросите на децата, на което е присъствал Димитър Илиев, народният представител е засегнал темата с "Арена Бургас". Вчера от отговор на ММС до депутата от ПП-ДБ Антоанета Цонева е било казано, че залата не може да се ползва.

 

Парк Арена-Бургас
Парк Арена-Бургас Източник: Община Бургас

Красен Кралев обаче заяви, че разполага с писмо от изпълнителния директор на "Арена Бургас" Петър Петров, пратено до Община Бургас. "В това писмо има сериозни и притеснителни разминавания с твърденията на спортния министър на "Промяната", които са целенасочено и умишлено разпространявани от "Да, България".

 

В писмото се казва: "Ситуацията, която заварих от ръководството, назначено от бившия министър на младежта и спорта Радостин Василев беше следната: не беше довършена залата в Бургас, нямаше строително-монтажни работи, нищо не се случваше там! Възобновихме комуникация със строителя и възстановихме прекъснатата строително-монтажната дейност по залата, който продължи от края на 2022 година до откриването на залата на 18 май 2023."

 

Залата в Бургас има налично оборудване за провеждане на различни състезания, всяко едно нещо е със сертификат от фирмата производител.

"Това писмо дава много отговори, но моят въпрос е: "Защо, господин министър, има такова разминаване между отговора, пратен от Вас до Антоанета Цонева и становището на изпълнителния директор на "Арена Бургас". На следващото заседание на ресорната парламентарна комисия ще поканим на изслушване изпълнителния директор на залата в Бургас, за да разберем истината. Но мен изключително много ме смущава разминаването във версиите на ММС и на ръководството на "Арена Бургас", пише в заключение Красен Кралев и публикува видео от комисията.

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени