Красен Кралев за "разкритията" на Руди Гела: Показва места, където никога не е правен ремонт

В Зимния дворец на спорта се проведоха един куп световни първенства, за които явно в новото ръководство на министерството не знаят, допълни бившият спортен министър

Красен Кралев, ГЕРБ
Красен Кралев, ГЕРБ Източник: Zonanews

Бившият министър на спорта Красен Кралев отговори на обвиненията на спортния министър Радостин Василев, известен като "Радо Гела". Става дума за скеча, която Василев разигра в столичния Зимен дворец, описвайки състоянието на съоръжението като апокалипсис.


Ето и целия пост на бившия спортен министър:

Силата е в истината!

Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от "Зимния дворец", са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес и които никога не са били обект на ремонтни дейности. Във видеото се вижда вход на сградата, който не се използва от 30-40 години.
 
Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на "Зимния дворец", използвани от различни наематели в последните 20 години.
 
Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако "силата е в истината" - защо не бяха показани кадри на "Зимния дворец" преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито съблекалните?!
 
През 2017 година инвестирахме 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в "Зимния дворец", които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари.
 
Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена, беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация.
 
Аз поддържам постоянна връзка с атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин, с нейната треньорка Ина Лутай и други състезатели по фигурно пързаляне, със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова.
 
Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в "Зимния дворец".
 
Призовавам Радостин Василев най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта!

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени