Красимир Каракачанов: Не си представям Европейски съюз, подобен на това, което беше бившият соцлагер

По негови думи светът се глобализира изкуствено и това е поредната утопия, която се превръща в мода

Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки
Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки Източник: ВМРО

Не си представям Европейски съюз, подобен на това, което беше бившият соцлагер. Това заяви в София вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на второто събитие от Европейския тур, организиран от Групата на Европейските консерватори и реформисти в Европeйския парламент. По негови думи светът се глобализира изкуствено и това е поредната утопия, която се превръща в мода - утопията, че можеш да владееш света, когато направиш населението му една приличаща си безлична маса.

Относно миграционната вълна Каракачанов подчерта, че усилията трябва да бъдат насочени към недопускане на неконтролирана такава към Европа.

"В една част от света - като Близкия изток, Африка, част от Азия, Афганистан, има огромни маси от хора, които дълго време са наблюдавали цялата пропагандна машина, включваща дори кино индустрията, че Западът е нещо много лесно и много хубаво и можеш да отидеш там дори без да работиш. Една част от тези хора директно бяха свързани с определени ислямистки и терористични структури", отбеляза той. По негови думи е необходим ясен подбор кой може да влиза в Европа. Това обаче нямало да се случи скоро. Според него в основата на миграцията е стремежът на част от европейските лидери към евтина работна ръка. Виновна е алчността на определени кръгове в самата Европа и в самия свят, изтъкна вицепремиерът по повод проблема с миграцията.

 

От своя страна евродепутатът Ангел Джамбазки също подчерта, че бъдещето на Европа означава повече сигурност - охрана на външните граници, недопускане на нелегална миграция и на износ на тероризъм от държави с граждански конфликти, за които ние не носим вина. От ВМРО предупредиха, че нелегалните емигранти са заплаха и за традиционното европейско семейство. заяви, че се прави опит правителствата в България, Унгария, Полша, Румъния, които отбраняват националните си интереси, да бъдат наказвани и стигматизирани. "Голямата битка предстои. Те ще опитват да ни запушват устата по всякакъв начин", предупреди Джамбазки.

В събитието участватваха още евродепутатите - проф. Ришард Легутко (Полша), съпредседател на групата на ЕКР, Зджислав Краснодембски (Полша), Никола Прокачини (Италия), Херман Терч (Испания), Чарли Ваймерс (Швеция) и Ружа Томашич (Хърватия).

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени