Красимир Каракачанов отстъпва лидерството във ВМРО на трима съпредседатели

Каракачанов предлага Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Александър Сиди за съпредседатели

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: ВМРО

Дългогодишният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов няма да се кандидатира за нов мандат начело на партията, става ясно от негово съобщение на фейсбук страницата му. Конгресът на формацията е на 12 февруари.

Според него на висшия форум трябва да се излъчат трима съпредседатели и предлага това да са евродепутатът Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, който бе шеф на ПГ на ВМРО в 44-ото Народно събрание, и бившият депутат Александър Сиди. Каракачанов настоява още за секретар да бъде подкрепен Юлиан Ангелов, който пред последните 10 г. работеше за предизборната кампания на партията.

 

"Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията", посочва Красимир Каракачанов.


Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени