Красимир Каракачанов: Партиите на протеста доказаха, че са несъстоятелни

Правителството трябва да е експертно, коментира още лидерът на ВМРО

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов Източник: NOVA NEWS

"Партиите на протеста показаха, че са несъстоятелни и не успяха да направят правителство. Явяваме се трети път на избори точно даради тях", каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. За него управлението трябва да бъде експертно. Патриотът заяви, че ВМРО ще влезе в парламента, ако избирателите преценят, че вършат добра работа.


"В един момент виждаме, че се мразят повече помежду си, отколкото всички те заедно събрани мразят ГЕРБ. Новият играч в лицето на ПП "Продължаваме промяната" е като онези нови играчи, които преди двадесет години с епоявиха по времето на царя, дойдоха едни юпита от Лондон, представиха ги с големите дипломи, говориха същите общи приказки, управляваха няколко годинки, тръгнаха си много обаг от България и забравиха къде е България. Това ще стане и сега", прогнозира Каракачанов.

За оставката на македонския премиер Зоран Заев, Каракачанов заяви следното:
"Г-н Заев разчиташе външни фактори да повлияят на позицията на България. Откровено казано, той и неговите колеги от социалистическото правителство смятаха, че г-жа Меркел и новият американски президент Байдън ще дръпнат ушите на българските политици и ние ще се съгласим безобразията, които Скопие върши от десетилетия, да продължават". 

"Заев поне формално търсеше диалог, докато  Християн Мицкоски, който сигурно глади панталона за бъдещ министър-председател и си е поръчал костюм някъде от чужбина - по стар български обичай имам предвид - той дълги години правеше точно обратното. Той заявяваше крайни позиции както срещу България, така и срещу Гърция. Неговата риторика до момента не вещае нищо добро в бъдещите отношения", добави бившият вицепремиер.

 

Относно здравната криза, Каракачанов смята, че всички политици от всички партии трябва да се съберат и да вземат общо решение по този въпрос и заедно да излязат с ясна позиция какво трябва да се направи. Той е за мерките и за зеления сертификат, но това е трябвало да се въведе след дълга информационна кампания, а не от днес за утре, което е объркало хората.

 

За високите цени на тока Каракачанов вини юпитата от правителството на Симеон Сакскобургготски, които са закрили четири реактора на АЕЦ "Козлодуй". Той е категоричен, че трябва да имаме заместващи енергийни мощности преди да се затворят ТЕЦ-овете, а Зелената сделка трябва да се преразгледа. 

 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени