Красимир Ципов участва в онлайн среща на председателите на парламентарни групи от ЕНП

"Пожелавам успех на ГЕРБ и на моя приятел Бойко Борисов на парламентарните избори", заяви председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер

Красимир Ципов
Красимир Ципов Източник: ПП ГЕРБ

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов участва днес в онлайн среща на председателите на парламентарни групи от семейството на ЕНП от всички страни-членки на ЕС. Във видеконференцията участва и председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер. Един от акцентите на срещата бе доставката на ваксини в ЕС. Пред своите колеги Красимир Ципов изрази българската позиция по въпроса, декларирана многократно и от премиера Бойко Борисов - за процентно разпределение на ваксините срещу COVID-19 на база на населението в страните от ЕС. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че се ценят високо усилията на ЕК за гарантирането на ваксини за всички европейски граждани и изтъкна необходимостта от това фирмите-производителки да спазват сроковете за доставки, предвидени в договорите.

 

Лидерите на парламентарните групи от семейството на ЕНП обсъдиха също така националните и общоевропейските мерки в борбата срещу COVID-19. В тази връзка Ципов информира, че отделеният от правителството ресурс за 2020 г. за преодоляване на последствията от пандемията е 3,76 млрд. лв. или 3% от БВП. Той подчерта, че във фокуса на работата на кабинета и управляващото мнозинство е било запазването на заетостта, както и грижата за най-уязвимите групи в обществото.

 

В края на срещата Красимир Ципов запозна своите колеги и с хода на предизборната кампания у нас, както и с основните приоритети на ГЕРБ за следващите 4 години – залегнали в политическата програма на партията "България следващо поколение". "Пожелавам успех на ГЕРБ и на моя приятел Бойко Борисов на парламентарните избори", заяви председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени