Красимир Янков: Предстоят социални бунтове, положението е непоносимо

В МВР задължително трябва да се направи проверка за длъжностно престъпление, заяви лидерът на БПЛ

Красимир Янков
Красимир Янков Източник: БНР

Правителството на Кирил Петков отчете 100 дни управление. Кризите, с които трябва да се справя, се увеличават лавинообразно - увеличение на цените на стоки от първа необходимост, на горивата, междуинституционални кризи.


"Предстоят социални бунтове, положението е непоносимо. Някакви спестявания спасяват положението. Но като цяло обедняването генерира напрежение, ако няма адекватни мерки. А за тези 100 дни обедняването на българина е най-големият проблем", коментира председателят на ПП "Българска прогресивна линия" Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

 

Той подчерта, че ситуацията в страната е извънредна и трябват адекватни мерки. Сред тях - реорганизация в Комисията за защита на потребителя. "Ние сме разглеждали вариантите по друг начин да работи държавата с обединен орган за защита на конкуренцията и защита на потребителите.

 

С това поведение на КЗП и с твърденията на управляващите, че олиото не може да е повече от 3 лв., а по рафтовете хората го виждат 5-6 лв., се излагат. Олиото е еманация на това, което се случва с хранителните стоки. Обедняването на хората не трогва това управление. А в момента цените на хранителните стоки галопират", заяви бившият депутат пред Bulgaria ON AIR.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени