Кремълската пионка Радев: Можех и да не се срещна със Зеленски

Който иска процедура по импийчмънт – да заповяда, заяви протежето на ген. Решетников

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

"Никога не съм отказвал да приема президент по негово настояване, но когато премиер реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен преди тази покана. В тази ситуация най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България, особено към 300 000 българи в Украйна". Това заяви пред журналисти кремълската пионка Румен Радев.

 

Радев обвини МС, че не спазва елементарните правила на протокола. "В момента явно текат скоростни процеси на препланиране, на промяна на критериите, така че да се освободят определени въоръжени боеприпаси и да се обявят за излишни. Призовавам управляващите да бъдат много внимателни, защото това засяга националната ни сигурност. Винаги съм защитавал българския интерес, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и правителството. Очевидно в много случаи небългарските. Кое задава тяхната политика?", каза още Радев.

 

Той повтори тезата си, че наливането на повече оръжия само увеличава риска в тази война. "И то риск за всички ни, колкото и далече да ни изглежда войната. На практика войната е в Европа, тя е в България със своите измерения", смята държавният глава.

 

"За съжаление продължава една черна серия български министър-председател да използва чужди медии, за да клевети страната, за да развява руската заплаха като параван за разправа със службите в името на лични и партийни интереси точно по сценария на записите. Жалко е, че хлъзгат акад. Денков по този сценарий, но като гледам той няма нищо против", добави Радев.

 

Радев покани всеки, който иска да инициира процедура по импийчмънт да заповяда, но подчерта, че водещите политически сили трябва да имат свои позиции.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени