Кремълската пионка Радев: Всички страни от НАТО са въвлечени във войната в Украйна

Радев отрече да е избягвал среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който в момента е на посещение в София

Румен Радев
Румен Радев Източник: NATO

Всички държави членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна - чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си с швейцарския президент. 

 

По повод уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че темата за изпращането на български военни в Украйна не съществува, държавният глава отвърна, че няма значение дали нашето Народно събрание ще вземе такова решение, ако друга държава провокира пряк сблъсък с Русия. "Ние нали сме член на НАТО, нали има член 5-ти? Това няма какво да го обсъждаме", заяви той.

 

"Време е българските политици да си отворят широко затворените очи и да положат усилия за по-бързото прекратяване на тази война и намиране на пътища за мир, основани на международното право, а не само да повтарят тези, които не са им съвсем ясни", настоя Радев.

 

Радев отрече да е избягвал среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който в момента е на посещение в София. Той обясни, че визитите му в Унгария и Швейцария били съгласувани много преди да стане ясно, че Парламентарната асамблея на НАТО ще заседава в нашата столица.

 

Президентът изрази надежда да продължи конструктивните си разговори със Столтенберг на предстоящата среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Още от "Политика"

Ето кой народен представител ще влезе в парламента на мястото на Христо Иванов

Лидерът в оставка на "Да, България" обяви след предсрочните парламентарни избори, че се оттегля както от председателския пост в партията, така и от депутатското си място

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени