Кристиан Вигенин за протеста на "Възраждане": Призив за нахлуване ще е преврат

Вигенин ще председателства заседанията в следващите дни заради карантината на шефа на парламента Никола Минчев

Кристиян Вигенин
Кристиян Вигенин Източник: БСП

Заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин отправи призив за спокойствие преди днешния протест срещу зелените сертификати, организиран от партия "Възраждане". "Към този протест да се подходи като към всеки друг протест – хората имат право на това", както и "да няма опити за насилствено влизане", поска Вигенин в интервю за БНР.

 

"Многолюдността не е непременно свързана с насилие и опити за нахлуване в сградата", посочи той. Политическите лица не би следвало да призовават към насилие, каза още Вигенин. По думите му изявления и призиви за нахлуване в парламента могат да се разглеждат и като преврат.

 

Вигенин ще председателства заседанията в следващите дни заради карантината на шефа на парламента Никола Минчев, с което БСП ще оформи участие във властта, каквото не помнят от доста години - вицепремиер, няколко министри, председател на НС. И всичко това на фона на безпрецедентно, катастрофално представяне на последните парламентарни избори. 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната

През изминалото денонощие звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 250 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 204 пожара

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени