Крум Зарков: Ако БСП се яви на още едни избори с Корнелия Нинова, катастрофата е неизбежна

Той заяви, че не би приел пост в евентуален служебен кабинет

Крум Зарков, БСП
Крум Зарков, БСП Източник: Zonanews

Ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то катастрофата е неизбежна. Така отговори пред bTV Крум Зарков на въпрос какво очаква левицата при евентуален предсрочен вот.

 

"БСП няма ролята в българския политически живот на подпирачка. Тя не може дълго време да живее в тази роля. Тя трябва да намери много бързо ролята си на голяма лява прогресивна партия, която моделира обществения и публичния живот или управлявайки страната, или бидейки основната му опозиция", коментира той.

 

Според него е малко вероятно да има втори мандат на ПП в рамките на това Народно събрание. Крум Зарков обясни, че е време да се избере и временно ръководство на БСП.

 

"В неделя ще имаме Национален съвет и трябва много бързо да бъде насрочен конгрес. Струва ми се, че около отбелязването на годишнината на партията на връх Бузлуджа това е добър момент конгресът да избере временно ръководство. Естествено, че сега не може да провеждаме преки избори за председател, но и това ще дойде. А това временно ръководство да преведе партията през този нов, най-вероятно изборен период, след което да си организираме процедурата за избор на нов председател, на която се надявам да се явят хора с различни аспекти", каза Зарков. Той заяви, че не би приел пост в евентуален служебен кабинет.

Още от "Политика"

Прокуратурата предложи на ръководството на МВР и на ДАНС общо междуведомствено звено за изборите

Създаването на звеното цели да се подобри взаимодействието и координацията между институциите за законосъобразно провеждане на изборите и за гарантиране на политическите права на гражданите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени