Крум Зарков насрочи изслушване на Гешев и Сарафов във ВСС

В рамките на същото заседание ВСС трябва да се произнесе и по допустимостта на искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор

Крум Зарков
Крум Зарков Източник: БГНЕС

Министърът на правосъдието Крум Зарков насрочи изслушване на Иван Гешев и Борислав Сарафов на заседание на Пленума на ВСС в четвъртък – 25 май, съобщиха от Министерството на правосъдието.

 

Миналата седмица министър Зарков пое ангажимент в рамките на правомощията му да направи възможното, за да се установят всички факти във връзка с подадения сигнал в прокуратурата срещу главния прокурор от страна на директора на НСлС, уточниха от ведомството.

 

В рамките на същото заседание ВСС трябва да се произнесе и по допустимостта на искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор, внесено от членове на прокурорската колегия.

 

Поканени са всички споменати в сигнала лица – Даниела Машева, Десислава Пиронева, Красимира Филипова, Пламена Цветанова, прокурорите от ВКП Ваня Стефанова, Сийка Милева, административния ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова и Габриела Ненкова, обявиха още от Министерството на правосъдието.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени