Крум Зарков не отхвърли възможността да се кандидатира за председател на БСП

Няма противопоставяне между Радев и БСП, питайте Корнелия дали има лично такова, каза Зарков

Крум Зарков
Крум Зарков Източник: БГНЕС
Ще взема решение дали да се кандидатирам за председател на БСП, когато започне процедурата за това. Социалистите ще решат кой ще е лидер на партията. Това заяви Крум Зарков от БСП в ефира на bTV по повод заявената оставка от лидера Корнелия Нинова. "Така правят европейските лидери", добави той. 
 
"Чувам името си отвсякъде за заместник на Корнелия,това ще решат социалистите. Получавам сериозна подкрепа и сериозни удари от сайтове, но ще реша дали ще се кандидатирам за председател на БСП", обясни той. 
 
Според него оставката на Кутев е свързана с оставката на Корнелия Нинова. По думите му няма противопоставяне между Румен Радев и БСП. "Според мен една от причините за лошия ни резултат е разминаването на подкрепата на левицата за Радев. Няма противопоставяне между Радев и БСП, питайте Корнелия дали има лично такова", каза Зарков. 
 
Той допълни, че действията на "Продължаваме промяната" са добри и решението да не се включват ГЕРБ и ДПС в преговорите е било правилно. "След президентските избори - от понеделник трябва да работим за стабилно правителство", каза Зарков.
 
Той допълни, че преговорите за кабинет и екипът от БСП, който ще участва, зависят от Националния съвет на бившата компартия. "Те ще дадат съответния мандат на когото преценят, че трябва. След това ще се организират екипи, за да влезнат в тези преговори и да допринесем към тях", каза още Крум Зарков.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени