Крум Зарков разкри джендър ли е: Толкова, колкото съм кандидат на Радев за председател на БСП

За думите на Корнелия Нинова, че е привърженик на Истанбулската конвенция, той заяви, че не е вярно

Крум Зарков
Крум Зарков Източник: bTV
Колкото съм джендър, толкова съм и кандидат на Румен Радев за председател на БСП. Това са несериозни неща, заяви Крум Зарков в предаването "Лице в лице" по bTV. Той обясни, че се кандидатира за поста, защото последните парламентарни избори са показали, че е нужна промяна в партията. Очакванията му са да има "хейт, тролски активности, конспирации". Това не ме учудва, достатъчно време съм в политиката. Но това вреди в общата атмосфера, трябва да изберем нов председател по качествен начин, добави той.
 
Крум Зарков, който през март 2017 г. се гавреше от екрана на NOVA в присъствието на Корнелия Нинова с репресираните от комунистическата Държавна сигурност, допълни, че се кандидатира за председател на БСП, защото трябвало да настъпи промяна в бившата БКП: "Мисля, че трябва ново лице, нова атмосфера, а не непрекъснати скандали".
 
На въпрос как иска да бъде избран за председател - от Конгреса или пряко, Крум Зарков отговори, че участва в процедура по пряк избор и  всеки член на партията трябва да реши кой да е председател.
 
За думите на Корнелия Нинова, че е привърженик на Истанбулската конвенция, той заяви, че не е вярно. "Самите ГЕРБ оттеглиха тази тема. Настоявал съм това да не бъде знамето на партията. БСП има далеч по-важни проблеми, с които да се заеме в страната" коментира Зарков и добави: "Настоявал съм ние да не се крием зад измислени теми, когато трябва да говорим за важните за хората неща. Като джендър манията вместо да се говори за корупцията. Това е тема-димка".
 
Не знам как са протичали преговорите, не знам дали е договорена формулата за броя министри, аз присъствах само на преговорите за сектор "Правосъдие". Нямам такава информация за разпределение на министерските постове. Това не е първата коалиция, която се съставя в България. Едно такова споразумение е правилно и го приветствам, не бива да се подхожда всяко министерство да става феодално министерство на една партия. Били сме свидетели на това. Трябва да се намери по-качествен подход", добави кандидатът за председател на БСП.
 
Не взех своето решение да бъда кандидат за най-важния пост в БСП леко, концентрирам се в личен план към установяването на партията като най-добра в ляво. "Не съм чувал Корнелия Нинова да става председател на парламента", отговори Зарков на въпрос дали знае за договорки на сегашния председател по тази тема. 
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени