Крум Зарков: Съществува риск БСП повече да не може да се изправи

Нинова не може да остане председател на партията и вицепремиер едновременно, убеден е Зарков

Крум Зарков
Крум Зарков Източник: БГНЕС

Трябва много да внимаваме да не отнесем негативите от управлението на това правителство. Такъв риск да не може БСП повече да се изправи съществува. Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" Крум Зарков от БСП. 

 

Според него добре звучащите планове за повишаване на покупко-способността остават само приказки. "Докато огромна част от българското население, за което 30 или 50 лева са крупна сума, няма какъв изборен кодекс да пишем. Спирането на кражбите е само първата стъпка. Системата и без крадене е построена така, че концентрира част от богатството на нацията в много малко хора... 1% от най-богатите в България владее до такава степен ресурса на страната, че другите не могат да се нарекат свободни, смята Зарков, но не добави, а и водещият Волгин не го попита дали тези 1 % богаташи не са основно от средите на неговата партия и нейната предшественица - БКП. Същите, които извършиха криминалната масова приватизация и бандитската РМД приватизация.

 

"Аз също подкрепих факта, че Корнелия Нинова ще стане вицепремиер в правителството, но тя не може да съчетава двете огромни задачи - на министър и на човека, който трябва да вдигне БСП. Няма такъв човек", каза още той.

 

Същевременно местните избори чукат на вратата догодина и те ще са съдбоносни за БСП. На 22-ри януари трябва да се констатира оставката на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор. Ще е гротескно, ако конгресът поиска оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова, допълни Зарков. 

 

Аз имам различна представа за това, какво да прави председателят на левицата. Необходим ни е силен ляв завой, както и влизане ребром в големите въпроси на 21-ви век, свързани с преразпределенията на благата. Политиката често конюнктурно понятие. Не си правя излишни илюзии за това правителство, коментира депутатът от БСП.  

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени