Кубрат Пулев: 50 камшика на гол гъз за такива като Филип Станев

Според него народът ни обича силни политици

Кубрат Пулев като студент в УНСС
Кубрат Пулев като студент в УНСС Източник: NOVA

"Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание - популистки изказвания денонощно. Едните обвиняват другите в популизъм, а това само по себе си е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов - аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се довериха. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат". Това каза пред NOVA боксьорът Кубрат Пулев.

 

Безотговорността води след себе си и неуважение към народа, смята той и даде пример какво би направил, ако депутат от негова партия се появи със скъсани дънки в Народното събрание. "За дънките, как се казваше… Филип Станев. Мислех, че това е колаж. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, че ако са мои депутати влязат в НС по дънки, за назидание ще ги вадим пред парламента и... 50 камшика на гол гъз. Това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат", смята той.

 

Пулев коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната". "Завършили "Харвард" - няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим "Харвард" ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства", смята боксьорът.

 

Според него народът ни обича силни политици. "Затова дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов. Аз самият бях един от хората, които са му симпатизирали и са гласували за него", каза още той.

 

Докато е спортист, Кобрата казва, че няма да бъде политик, защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това, предложенията за политическа кариера не спират. "Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: "Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал". Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Щастлив човек съм. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много", споделя Пулев.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени