Лена Бориславова се пъха между шамарите - "предупреди" прокуратурата да не дава брифинги, а да работи

Умственият и словесен безпорядък, с който Лена на Киро засипа журналистите, трябваше да бъде отговор на пресконференцията по-рано на прокуратурата за атаки срещу нея

Лена Бориславова
Лена Бориславова Източник: МС

"В българското общество има остро усещане за липса на справедливост и правосъдие. За нас будят удивление редица факти и поведение на прокуратурата. Съдебните и досъдебното производства се точат с години, а спецсъдът и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка". 

 

Това нагло изявление направи любимката на Просто Киро и говорител на правителството Лена Бориславова в кратко изявление в Министерски съвет. Умственият и словесен безпорядък, с който Лена на Киро засипа журналистите, трябваше да бъде отговор на пресконференцията по-рано на прокуратурата за атаки срещу нея, "представляващи системно нарушение на принципите на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и неверни твърдения от представители на изпълнителната и законодателната власт".

 

Лена Бориславова недоумявала "как прокуратурата за две години все още не е разпитала бизнесмена, избягал в Дубай - Васил Божков, а толкова бързо за по-малко от два часа е образувала досъдебно производство срещу вицепремиера и финансов министър Асен Василев".

 

Бориславова недоумява как специализираната прокуратура е поискала да бъде изпратен списък от лица и политически личности, които да могат да разследват.

 

"Такъв списък няма да бъде издаван и не е роля на изпълнителната власт да дава указания на прокуратурата кого да разследва. Роля на изпълнителната власт е да помогне на прокуратурата да разследва, когото тя пожелае, ако има достатъчно данни", подчерта Бориславова и категорично се противопостави прокуратурата да налага на настоящата изпълнителна власт свои стари навици.

 

Бориславова изказа надежда все пак българската прокуратура да започне да работи ефективно и в рамките на своите правомощия, ще отчита дейност, действия и резултати, а да не дава само пресконференции.

 

По думите ѝ прокуратурата не трябва да забравя, че освен е независима, но и дължи отчетност на хората. Когато проумее това, може би тогава ще стане правилната преграда между беззаконието и справедливостта за българското общество, каза още тя.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени