Лена на Киро с нова конспирация: Хора от списъка на Петков организират платени протести в страната

Тя добави, че тече организация в цялата страна от криминално проявени субекти

Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков
Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков Източник: МС

Три важни точки са обсъдени на редовното заседание на Министерския съвет днес, съобщи началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова след края му. 

 

Първата е по повод инициативата за планирани протести тази събота на полицаите и пожарникарите. "Премиерът ще проведе срещи днес с представители на потенциално протестиращите групи, на които ще бъдат обсъдени техните проблеми и ще може да се сподели визия за разрешаването им", уточни Бориславова.

 

Тя разкри, че на на оперативно заседание са били информирани от Бойко Рашков, че "тече организация в цялата страна от криминално проявени субекти, които срещу заплащане биват стимулирани да участват в протести". Част от тези лица, които биват стимулирани да участват и участват в провеждането на тази стегната организация, са купувачи на гласове в различни градове, които са известни на органите на МВР.

 

"А също поне едно от лицата от списъка с 19 души, който премиерът предостави на прокуратурата, има данни, че съдействат за провеждането на масови протести, въпреки течащия диалог с правителството и разглеждане на конкретни искания", допълни Бориславова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени