Лидерът на ГЕРБ: Бернхард Херман ме увери, че Германия ни подкрепя в усилията за Шенген и еврозоната

Херман е председател на Групата за приятелство с България, Румъния и Молдова в германския Бундестаг

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

"Бернхард Херман ме увери, че Германия подкрепя България в усилията й за финансова стабилност и присъединяване към Еврозоната и Шенген", това написа във фейсбук профила си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Възможностите за разширяване на парламентарното сътрудничество между България и Германия беше темата на днешната ми среща с председателя на Групата за приятелство с България, Румъния и Молдова в германския Бундестаг Бернхард Херман. Двамата се обединихме около извода, че двете страни могат да си сътрудничат още по-активно в сферите на финансовата политика, миграцията и диверсификация на енергийните източници.

 

По време на разговора Бернхард Херман ме увери, че Германия подкрепя България в усилията й за финансова стабилност и присъединяване към Еврозоната и Шенген. В качеството му на член на Комисията по енергийни въпроси в Бундестага с колегата разговаряхме и за зелените енергийни политики, в които Германия има добри практики, които можем да заимстваме", пише още Борисов. 

 

Още от "Политика"

Николай Денков: Русия е последната, която би могла да говори за спазване на международни договори

Парламентът днес реши България да предостави допълнителна военна помощ на Украйна, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети С-300 и боеприпаси за автоматично стрелково оръжие c калибър 5.56x45 мм

Прочетете повече прочетете повече

Депутати от ГЕРБ: Раздават се милиарди на странни фирми - това е международен скандал

Бившият енергиен министър, сега депутат от ГЕРБ, Теменужка Петкова заяви, че по Плана за възстановяване не се предвиждат никакви инвестиции, за да се случи удължаване живота на въглищните централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени