Лидерът на ГЕРБ Борисов гласува в Банкя! Призова за честни и законни избори

Това са най-скъпите избори, ще излязат над 150 милиона, добави той

Бойко Борисов гласува в Банкя
Бойко Борисов гласува в Банкя

Премиерът Бойко Борисов гласува в Банкя. "Никого не обидихме, нашата кампания беше най-толерантната кампания. Пожелавам успех на всички", това каза той, след като упражни правото си на вот. 

 

"Благодаря на всички, които се занимаваха с изборите. Огромна работа свършиха. Това са най-скъпите избори, защото близо 50 млн. лева отидоха за ваксините, 50 млн. лева за машинното гласуване. Над 9 хиляди машини са взети, разнесени на хората за да могат да гласуват на тях, както и да са честни и прозрачни изборите. Това струва много пари. Над 150 млн. според мен ще излязат изборите. И ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лева, вместо да отиват при хората за повишаване на доходите, за повишаване на пенсиите, това е негово право. Аз винаги съм се съобразявал с това, което народът е казвал и това, което е подреждал", заяви министър-председателят, след като упражни правото си на глас.

 

Премиерът благодари и на всички европейски лидери, които са го подкрепили.

"Получихме голяма подкрепа от десетки европейски лидери. Не на последно място считам, че в петък  бе най-голяма подкрепа, която  получихме от Европейската комисия с отпускането на над милион и триста хиляди ваксини. Благодаря на всички 19 държави членки, които отпуснаха от техните ваксини за здравето на българина. Благодаря и на всички полицаи и членове на избирателни комисии, които положиха много труд за да може да има едни честни и почтени избори", каза още Борисов.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени