Лидерът на ГЕРБ Борисов с нови разкрития за готвените манипулации на изборите от диктатурата на Радев (НА ЖИВО)

Хаосът продължава – 199 починали днес, добави Борисов

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

На извънреден брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на ГЕРБ разкрива новите факти за готвените манипулации от правителството на диктатора Румен Радев. "Хаосът продължава – 199 починали днес. От събота обясняваме какво готовят и какво правят. Показвахме ви машини, пластики. И сутринта един уважаван от мен човек от ДБ – Цветозар Томов, каза следново: Новите 199 машини напълно са изненадали ЦИК". Това каза Бойко Борисов в началото на брифинга.

 

Разбрахме за тях от писмо от Сиела – информирахме Рашков, каза Томов. Защо го информира като неговата единствена работа, на Рашков, е организацията на изборите? Писмото е написано още, че се иска използването на 428 машини за ремонт. Тук правя препратка към методическите указания на ЦИК – там наред с всичко се казва какво се разбира под ремонт: смяна на хартийна ролка; параван или захранване. Искат сега да ни убедят, че стотици машини са купили да им сменят батерите. От дни го говорим, днес се изненадаха, добави той.

 

Вижте какво казват от фирмата като не знам защо машините не се купиха и не се контролират от държавата а се дава цялото доверие на частна фирма. Те изцяло се объркаха и вече изглеждат комично. Да не направя като на Радев лапсуса за манипулацията. И Радев в Тетевен се изтърва. "Манипу.., манип., мабилизация" - има го във фейсбук.

Сиела ни казват че не ни дължат обяснение – все едно това са краставици и домати. Според тях можело да има притеснение само, ако са в склада на ЦИК. Единствения гарант, че няма да има проблем е Рашков.  На Рашков ние доверие нямаме. Дори използването на думата "доверие" за него е скандално. Сиела казаха пред БНР че допълнителните машини са за сервизна и презентационна дейност за Албания и Грузия. Същото са казали пред БТВ, Нова, БТА. Пред Актуално на 9.11 са казали че имат още 36 машини в техен склад и целта им е да има резервни машини. Пред БНР обаче казват че новите машини са стари и това е фалшива новина. Оставам хората да мислят. По bTV на 9.11. Тодоров казва, че машините са резервни и са около 400. Припомням, че това са 400 хиляди гласа. Като смяташ обаче всички появили се допълнителни машини, сметките излизат съвсем различни. Като го питат ще се сменят ли машини, ако дефектират, той казва, че да, но след изборите, а не по време на тях. Оплетоха се тотално.

 

Борисов разкри, че сутринта са коментирали с Томислав Дончев какво би било, ако сега ние управлявахме и 4 души държат кодовете и ключовете! Питаха Сиела дали 2-ма братя държат ключовете и те потвърдиха. "Внасяме писмо в ЦИК с искане за независим одит на машните. Искаме прозрачност по договора за внос на машините. Това не го казвам аз, а Хр Иванов. Ние ги подкрепяме. От 08.03.: "ЦИК въвеждат машините непрозрачно" – пак думи на Хр Иванов. ЦИК правят обратното – въвеждат машините непрозрачно или че статуквото (на Радев, бел.ред.) ще откадне изборите". Отново съм съгласен с Иванов. Искаше одит на машините. И аз ги подкрепям. 

Манолова казваше...Корнелия добре я коментира. А Панов как добре изкоментира подкрепата на Хр Иванов и че Спецов го е викал да го проверява – това е нечуван скандал и сме зад него. Тя се извъртя на 180 градуса. Беше защитник, че всички контролни квитанции трябва да се броят, а сега прави обратното. На 22.05 каза че иска ръчно броене на разписките. ГЕРБ я подкрепяме", припомни лидерът на ГЕРБ.

Бившият министър-председател продължи: "Докторите ми дават справка, че имаме 114 хиляди активни случаи. Ние още не знаем тези заявления и ще има ли мобилни секции. Карантинираните са над 51 хил. До неделя ще са 60-70 хил. 165 хиляди ще са в затруднен режим за гласуване. Починалите за 7 дни са 1101 души. Представете си само - ние да поискаме помощ от ЕК и да не ви уведомим? И медиите да научите от говорителя на ЕК! Какъв скандал щеше да бъде! Не мога да не спомена и интересния финансов министър, който имат. Той всяка седмица тегли по 500 млн. дълг, без да знаем за какво. Добре, че неговата колежка Везиева го поправи – кабинета няма да представя проект на бюджет до втория тур на изборите, за да не се политизира темата. Защо тогава беше зор предизборно да актуализират бюджета предизборно. За да говори Радев, че е вдигнал пенсиите. След като в понеделник ще има ново мнозинство защо не оставят следващите да преценят за дълга. Нали Спецов събира много пари? Теглят дълг след дълг. Оправдават се с нашия висок таван. Но ние го направихме в криза, ако служебният кабинет има нужда, да може да тегли".

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев припомни, че тежка криза са избори, в които никой не вярва. "Днес казвам друго – по-лош сценарий е компрометирани избори, в които всички вярват. Това е отговор на въпроса защо питаме. Ако МВР работеше, те трябваше да са открили машините преди нас. Но те са заети да респектират хората по страната", добави той.


"Кирил Петков в NOVA май беше казал, че е започнал да реди министри. Направи ми впечатление, че изброи кого мисли за транспорта, май Събев беше, от Русе, който в същото време е внесъл 100 000 лева като дарение за кампанията. Донесъл е 100 000 лева като дарение и той го обявява за министър. Това да ти брои някои 100 000 лева и ти да го обявиш за министър почтено ли е", възмути се бившият премиер. 


Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев описа порочната схема на Румен Радев. "Визуализираме схемата – Радев възлага на Рашков отговорността да организира изборите. Това му е единствената отговорност. Той несправяйки се с това, е призован от ЦИК да провери защо не се справя. И той трябва сам да провери себе си. Обратно по веригата Рашков, който не се справя трябва да докладва на кандидата за президент Румен Радев. Представете си в какво състояние е държавата. Ние сме в този омагьосан кръг от седмица. И тази проверка ще става за ден преди изборите. При първата информация, че има допълнителни машини, Рашков реши, че няма смисъл да се проверява. Сега вече реши за 1 ден да провери.


Според заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов България върви към превръщането си в държава от третия свят. "Всички признаци се проявяват. В държавите, които можем да констатираме като нестабилни са с компрометиран изборен процес. Това се прави от тези, които овладяват държавата. Репресиите, действията на полицията, прекрачването на закона и то срещу активисти на други партии. За всичко това ще сезираме международните институции".

"След като стана ясно че Рашков е бил на събитие с турски банкер вече в неговия речник ДПС отпадна. Само го отбелязвам", добави лидерът на ГЕРБ Борисов.


Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени