Лидерът на ГЕРБ: Държавата отива в канала, докато си играем на войни! Без бюджет от юни няма да има пенсии! (ВИДЕО)

Считам, че това да изнасяш записи, с когото и да е било, най-малкото не е красиво. Смятам, че това уронва достойнството на този, който го прави, изтъкна той

Лидерът на ГЕРБ Борисов в парламента
Лидерът на ГЕРБ Борисов в парламента Източник: Скрийншот/Facebook

 "Държавата отива в канала, докато си играем на войни! Без правителство бюджет няма да се гледа, тоест от 10 юни няма да има пенсии и заплати. От първия ден говоря за отговорност на всички партии". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. 

 

"Приходите в хазната за първото тримесечие до сега ще са по-малко с поне милиард и половина. Юни месец, между 10 и 14, държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите", посочи той. "Имаме толкова проблеми, които стоят заложници на това да се играят политически игрички", посочи той.

 

По думите му планът за възстановяване, Шенген и еврозоната също са заложници. "Харчени са пари от плана авансово. Те трябва да се върнат, иначе няма как да се финансират проектите. Докато си играем на войни и подобни неща, държавата отива в канала", категоричен бе Борисов.

 
Той призова медиите оттук-нататък по всички въпроси за правителството да се обръщат към Мария Габриел и посочи, че ще приемат законите за съдебната власт на Крум Зарков. "Ще направим една държава, която да крета с удължен бюджет без инвестиции и пр. Харчени са пари от плана за възстановяване и те трябва да се върнат, държавата отива в канала, докато си играем на войни", посочи той. 

 

В отговор на думите на съпредседателя на ДБ Христо Иванов за конституционно правителство, Борисов каза, че това също е вариант, защото промяната на Конституцията също изисква поне 160 гласа. "Така че в следващите няколко дена може да се направят още совалки по тази тема", каза бившият премиер.

 

"Считам, че това да изнасяш записи, с когото и да е било, най-малкото не е красиво. Аз в живота си не съм записвал никого. Смятам, че това уронва достойнството на този, който го прави", отговори Борисов на въпрос дали се притеснява от главния прокурор. 

 

"Никога не съм предлагал посланически постове по простата причина, че не съм в позицията да предлагам. Няма как да предлагам нещо, което не мога да изпълня", каза той.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени